Jak by u mnie po wypaleniu nadal powazywał z 70% to bym sie zmartwił. Mój DPf wypala sie jak osiągnie około 80%, a po cyklu wypalenia spada do 10-15% zapchania. Filtr chyba do wyczyszczenia ewentualnie czujnik różnicy ciśnień coś szwankuje.
To jest widok strony w wersji do druku
Jak by u mnie po wypaleniu nadal powazywał z 70% to bym sie zmartwił. Mój DPf wypala sie jak osiągnie około 80%, a po cyklu wypalenia spada do 10-15% zapchania. Filtr chyba do wyczyszczenia ewentualnie czujnik różnicy ciśnień coś szwankuje.
A odczyt z czego? Bo nie z MESa.
Z Mesa na kompie czy z Alfa diag na aplikacji w telefonie pokazuje tak samo. Zawsze po zakończonym wypaleniu 10-15% zapchania. Jak wypala sie w trasie to jest bliżej 10, a jak po mieście to właśnie pod 15% pokaz
uje
Sorry, ale nie uwierzę w takie wskazania mesa. Dlatego, że wskazania zapchania pokazuje nawet do 125%. On ma ogólnie przedział od 70% w górę.
Inny program, ok, może tak być.
Opisuje co mam u siebie. Odkąd sprawdzam wypalenia to nigdy wiecej niz 90% nie miałem i po całym cyklu wypalenia do 10% schodziło. No chyba że przerwałem no to wiadomo że wtedy inaczej pokazywało
OK, ale czym odczytujesz te 90% bo jestem niemal pewien że jakąś apką na telefon.