Lepiej zapytaj ile policzy za robotę wahacza, a ile za jego wymianę tylko.
U mnie w okolicy lepiej sie opłaca kupić cały wahacz niż kombinować ze starym, bo cena usługi jest wyższa niż nowego wahacza.
To jest widok strony w wersji do druku
Lepiej zapytaj ile policzy za robotę wahacza, a ile za jego wymianę tylko.
U mnie w okolicy lepiej sie opłaca kupić cały wahacz niż kombinować ze starym, bo cena usługi jest wyższa niż nowego wahacza.
Dobra sugestia:)
Naprawa 150 + wymiana 120 + geometria 100. Geometrii i wymiany nie unikniesz niezależnie co wkładasz. Nowy od chinola 250-300, nowy zamiennik Europa około 500. Mechanik solidny, nawet jedna z sieci do niego wozi na regeneracje. Daje rok gwarancji. Zobaczymy. IMO lepiej regenerować za 150 oryginał niż pchać za 300 chińczyka.
A wspomaganie wróciło do żywych. Możliwe że powodem jest niedobór oleju ale to ogarnie pojutrze mechanik. I do następnego FEHLER... Takie życie:)
Pozdrawiam
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No i d***. Ponoć nie dostaje prądu pompa wspomagania. Chłopaki tym się nie zajmują, komputer im nic nie pokazuje. Nie można wykluczyć zaśniedziałych styków. A może jakieś inne sugestie?
Na 90% zaśniedziałe/spalona/stopiona kostka. Zajrzyj tam, warto wymienić na nową, ale samo oczyszczenie też pomoże.
Problem w tym, że tam idzie bardzo znaczny prąd podczas pracy i nawet drobne zanieczyszczenia styków powodują mocne rozgrzewanie wtyczki.
IRON64 dotychczas się nie myliłeś i idę jak w ciemno za tą poradą. Jak mi tylko oddadzą autko mechanicy:). JAK będzie tak, jak piszesz to Ci "łychę" wyślę kurierem!!!
Nie wiem co zrobili w serwisie, czy się dotykali czy nie (twierdzą że nie i nie wzięli dodatkowej kasy) ale błąd nie wrócił, wspomaganie hula jak by nigdy nie szwankowało. Możliwe że wypięli i założyli z powrotem wtyk i się naprawiło albo co innego. Nie sądzę by miał na to wpływ fakt poprawy geometrii (bo kierownica miała lekki odchył w prawo) po wymianie końcówki drążka i wahacza. Wykluczyć jednak nie mogę, bo amator jestem.
Zainteresowanym oraz, szczególnie, odpisującym i poszukującym ze mną usterki - serdeczne dzięki:)
Najprawdopodobniej wpięcie załatwiło sprawę, niestety raczej wróci, kwestia tylko kiedy. Nie zamartwiam cię teraz, sugeruje tylko kupić nową wtyczkę skoro dostałeś dodatkowy czas na to.
Mądrze prawisz Panie IRON 64.
Tak zapewne zrobię.
Pomogłeś mi - radą, przyjaznym podejściem a nawet obecnością.
Dzisiaj to rzadkie, niewątpliwie. Lublin jest Ci przyjazny.. Gdyby coś Ci było tutaj potrzeba - wal jak w dym. Na priv podam moje namiary.