Kurde, nie wiem ile kosztuje wywiana rozrządu, ale to musi być horrendalna cena, jak ktoś widzi w tym problem raz na 5 lat/60k.km
To jest widok strony w wersji do druku
Kurde, nie wiem ile kosztuje wywiana rozrządu, ale to musi być horrendalna cena, jak ktoś widzi w tym problem raz na 5 lat/60k.km
Koledzy odpowiedzcie, czy silnik 1.4 95 ma w końcu koło zmiennych faz, czy nie.
Zapytam od siebie: kiedy zmieniacie rozrząd u siebie? trochę zgłupiałem ostatnio bo ubzdurałem sobie że mus-to wymiana przy przebiegu 90 tysi. Ale instrukcja mówi że można się dotłuc do 120 tysi. I teraz mam ZONKa. Kiedy wymienić rozrząd??. W serwisach do których dzwoniłem też twierdzą że można do 120 tysi dojechać. Tylko jeden gość niezdecydowany się wahał i stwierdził że od 90 tysi należy już myśleć o jego wymiane....
A jakie są wasze sugestie na ten temat???
Wszystko zależy od sposobu użytkowania. Dopisek w instrukcji odnośnie jazdy miejskiej to przebieg 60 tyś km. Ja robilem rozrząd przy ok 50 tys podczas remonciku silnika ;) jednak jezdze wiekszosc miasto wiec i tak korzystałbym z tej rady z instrukcji
Osobiście tłukę się raczej poza miastem, i to większe odcinki drogi, więc myślę aby jeszcze trochę się pobujać na częściach oryginalnych.... nie wiem czy to dobry pomysł, ale zobaczymy......
Wymieniłem po pięciu latach, przy przebiegu 60kkm.
Zawsze to mniej stresu.