Mogę dodać że już mam trzy Bravy ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Mogę dodać że już mam trzy Bravy ;)
Załącznik 41183
I tak wygladaja teraz moje dwie 80 :)
Czerwona wiśniowa kupiona wczoraj. Zewnętrzne nie jest najlepiej. Auto było pukniete że poduszka wystrzeliła lub była noszona przez jakiegoś fana :-) maska i grill są przedliftowe ale to zrobił poprzedni właściciel, natomiast wsadzona jest multifunkcja z Marei, lampy z marei, zderzak był dwukrotnie naprawiany, naruszone są błotniki co widać na łączeniu z słupkami oraz jeden błotnik puścił na zgrzewie z progiem. Ale to dla mnie nie problem. Mechanicznie jest wszystko ok, a auto kupiłem głównie przez wyposażenie :-) czyli przede wszystkim oryginalna skórzana tapicerka, poza tym 4 szyby elektryczne, klima półautomat, białe zegary, i hit czyli fabryczna zmieniarka i roleta tylnej półki. Mam katalog akcesoriów do bravy i takiej rolety nie ma. Ale wygląda jakby była oryginalna. Ciekawy bajer.
A tak wygląda rzeczona roletka. Półka zrobiona jakby z fabryki wyjechała.
Załącznik 41184
Załącznik 41185
Kurcze fajne te ekstrasy masz :)
Masz dane salonu sprzedaży auta? Jakbyś był dociekliwy to mógłbyś wysłać zapytanie do salonu czy mają informację na temat tej roletki
Fajne Bravki :) Miałem Marea Weekend w HLX 1.9 TD 100 :)
Do twojego STILO jak chcesz mam zegary z graficznym wyświetlaczem z Abartha wersja angielska stan BDB :)
Z tego niebieskiego wagona? A jak pisałem na MCP o brembo to się nie odezwałeś :P
Podsumowanie w głowie zrobione i plan na przyszłość już mam ustalony :) Chociaż podejrzewam że nie wszystko już będę tutaj opisywał ale o tym na końcu. Mój stan posiadania już się nie zmieni tak szybko, a jeśli już to raczej w dół :) Także opiszę plan na pół roku :)
1. Brava 80 16v - złota
Pierwszą moją Bravkę czeka marna przyszłość. Mechanicznie dolega jej tylko przepustnica i brak katalizatora, a blacharsko dziurawe progi. uz postanowiono że atu zbuduje mi zapas części, zwłaszcza wnętrza które wygląda jak nowe. Poza tym zdejmę z niej spryskiwacze lamp, lusterka elektryczne, uszczelki, skrzynie biegów i sprzęgło. To co zostanie razem z silnikiem, oddam nawet gratis byle auta się pozbyć. Trochę żal, bo to najlepiej jeżdżąca moja Brava, ale jak mus to mus.
2. Brava 80 16v - czerwona
Ostatnio kupiona Brava, zostanie ze mną przynajmniej do wiosny. Kupiona ze względu an skórki. Mechanicznie dolega jej tylko synchronizator drugiego biegu, i do niej trafi zdjęcia ze złotej skrzynia biegów cała ze sprzęgłem. Może dostanie też od niej wydech bo tam jest nówka sztuka :) Autko dostanie wnętrze ze złotej, a skóry zostawię na razie odłożone do prac na później. Także do czasu skończenia prac nad 3 to ta Brava będzie moim autem podstawowym :)
3. Brava 100 16V - srebrna
No i moja Bravka która ma być moim oczkiem w głowie. Mechanicznie jest już ok, kilka drobnostek zostało. Ale zakres prac jaki ją czeka jest ogromny :) A oto lista:
- wymiana rozrządu komplet
- wymiana szpilek do kolektora wydechowego
- wymiana katalizatora i docelowo wydechu
- wymiana całego zawieszenia wraz z belką tylną i sankami
- montaż sprężyn -30mm
- montaż lamp z Marei
- wymiana audio
- montaż skór z czerwonej (podmiana samych obić, poza kanapą tylną w całości)
- montaż zmieniarki z czerwonej
- wymiana kierownicy na akcesoryjną drewnianą
- montaż lotki
- wymiana uszczelek drzwi
- naprawa podnośników szyb tylnych
- usuniecie ewentualnej korozji i konserwacja podwozia
- naprawa spryskiwaczy lamp
- odmalowanie całego auta :D
Lista ogromna, ale nad wieloma elementami już pracuje :) Ale nie wiem czy będę informacje zamieszczał tutaj, bo widzę że forum ogólnie jest martwe. Jest duży ruch w działach technicznych, ale brakuje życia klubowego zupełnie :( Dlatego po głowie chodzi mi założenie strony gdzie będę zamieszczał wpisy z postępu prac, opisze swoje modele, napisze historię Bravy, dam zdjęcia prasowe i różne samouczki :) Zasięg będzie mały, ale to zrobię po prostu dla siebie.
Plany ambitne :D No i bardzo dużo czasu i pracy przed tobą!
Co do wszelkiego rodzaju for to wygląda to niestety podobnie z racji nieszczęsnego "ryjbuka"...
Dokładnie jak wyżej.
Jeżeli chodzi o indywidualną stronkę to "dla siebie samego" oczywiście może to być lepsze. Ale właśnie kto tam będzie zaglądał? .....
Dalej u mnie spokojnie. 100 robi się powolutku u mechanika dalej. A pozostałe 80 pożyczają sobie prąd co chwilę ;) przy czym w Złotej kończy się powoli bak, a z jego końcem zacznie się rozbiórka.
Załącznik 41273
Z jakiej okazji takie pożyczanie ? :)
Akumulatory na wykończeniu. Nic prądu nie kradnie ;) pojemności tam już nie ma. I o ile w garażu wytrzymują bez problemu, to na dworze wystarczą 2 noce z mrozem i Złota pada. Czerwona jest twardsza. Pada po 4 nocach na mrozie :) W garażu to mogą stać i nic im nie jest :)
Ale czerwona dostanie aku nowe niedługo, bo jak zacznę rozbiórkę Złotej to Czerwona będzie musiała stać cały czas na dworze a potrzebuje auto na dojazdy.
A hobitka czym ciągasz? :)
Muszę się pochwalić że zebrałem już sporo informacji do artykułu jaki będę chciał napisać. Czyli o historii modelu. Dorwałem kilka wewnętrznych pisemek fiata z opisem procesu projektowania Bravy a także materiały prasowe z premiery :-) także źródła mam tylko czasu brakuje. Skupiam się na Bracie, ale Bravo oczywiście nie mogę zignorować.