To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
aviator
Najgorsze jest to że silnik z zapalonym check-iem zachowuje się normalnie.
To fakt , ale też dziwne że u Ciebie błąd wyskoczył przy 172 tyś z tego co pamiętam +LPG , u mnie 15 tyś bez gazu :roll:jeden przypadek na milion ?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ja mam teorie, mianowicie jak błąd pokazuje sondę do wymiany to od razu wymieniać dwie⌠może na wyrost ale już mnożą sie przypadki kolejnych błędów po wymianie jednej i po zamianach miejscami, Steyr wymienił obie i problem odszedł, może tedy droga?
Ja zmieniłem jedną, za katem przy 36kkm przebiegu jak dobrze pamiętam. Teraz 100kkm mam i do tej pory ok.
-
A nie pisałeś ze potem były błędy i zamieniales i dalej były błędy i druga tez zmieniłeś? To był kto inny i coś znowu pokielbasilem?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A nie pisałeś ze potem były błędy i zamieniales i dalej były błędy i druga tez zmieniłeś? To był kto inny i coś znowu pokielbasilem?
Nie, przymierzałem się do podmiany ale pojawił się błąd P0036 gdzie jednoznacznie on oznaczał błąd obwodu grzałki 2 za katem.
-
No to czekamy na to co dziś powie aso aviatorovi
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
No to czekamy na to co dziś powie aso aviatorovi
Witam,doszliśmy do wniosku że nie zamieniamy miejscami tylko wkręcamy drugą nową za katalizatorem. Jeżdżę i czekam zapali się czy nie?
-
Czyli dwie nowe sondy. Czekam na info z eksploatacji czy czeki poszły w niepamięć :-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Czyli dwie nowe sondy. Czekam na info z eksploatacji czy czeki poszły w niepamięć :-)
Witam,tak poszły w niepamięć. Nie pisałem wcześniej ponieważ chciałem nakulać trochę km,zrobiłem 3tyś i cisza brak czeka!!!. Dwie nowe sondy,problem znikł jak kwietniowa kra na Warcie lub Odrze.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
steyr
Miałem ten sam błąd, później przerodził w się w P0036 i wymieniłem drugą sondę lambda i problem znikł i jest spokój od ~60kkm. Zawsze możesz zamienić sondy miejscami, są takie same.
Chciałbym Tobie podziękować za poradę,dwie nowe sondy i problem znikł. Nie w ASO a w FORUM siła! Jeszcze raz DZIĘKI.
-
Cytat:
Napisał
aviator
Witam,tak poszły w niepamięć. Nie pisałem wcześniej ponieważ chciałem nakulać trochę km,zrobiłem 3tyś i cisza brak czeka!!!. Dwie nowe sondy,problem znikł jak kwietniowa kra na Warcie lub Odrze.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chciałbym Tobie podziękować za poradę,dwie nowe sondy i problem znikł. Nie w ASO a w FORUM siła! Jeszcze raz DZIĘKI.
Pewnie pomogła by wymiana 1, wątpię żeby 2 siadły naraz. Ale grunt że problemu nie ma.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka