Na forum astry piszą że to gra z fabryczną instalką landi. Co więcej ale to już może być marketing - że niby konstrukcja lepsza, goście piszą że tak nie klepią jak MEDy
To jest widok strony w wersji do druku
Na forum astry piszą że to gra z fabryczną instalką landi. Co więcej ale to już może być marketing - że niby konstrukcja lepsza, goście piszą że tak nie klepią jak MEDy
Szkoda że nie są wydajniejsze żeby można było uzyskac u Cinka pod 200 koni a nie jak na tych fabrycznych 165 i po ptokach ;-/ już się przyzwyczaiłem i przydało by się więcej ;-)
Ale fabryczny reduktor ogarnia 217KM :-D
Qvadrat- ostatnio wymieniłem 4 wtryski gazu Medy niebieskie z Enermy (x4 + filtr faz lot 1070zl)
wymiana we własnym zakresie - idzie to zrobić. Medy z końcówką do Fiata, niestety dalej zapala się czek na PB jak i na LPG.
Zadziwia mnie tylko to że Tipo jedzie normalnie nie czuć żadnej różnicy czy to benz. czy LPG a czek się świeci. Jakieś pomysły ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na poniedziałek jestem umówiony do serwisu Fiata w Wejherowie na sprawdzenie podłączenie do kompa 150 pln ( u mnie brak sprzętu).
A przy okazji wymieniłem śrubę, od turbo tą z sitkiem,sitko było już oderwane od mocowania ale całe, koszt 103pln z podkładkami.
przebieg 35tyś km
Mam to samo. Będę wymieniał parownik.
Zobaczymy co tam serwis Fiata powie (Wejherowo ma dobra opinie)
Dam znać co tam się urodziło !
Tak jak pisałem wyżej, serwis stwierdził:
P0193-00 - tj. czujnik ciśnienia paliwa w kolektorze rail LPG - Obwód zwarty do akumulatora lub otwarty - cytat z wydruku.
Powiedziano mi że na 99,9% czujnik do wymiany (orginał był 5,5 bar.), i taki zamówiłem w skl. Enerna (134pln z dostawą)
A jeszcze jedno serwis chciał 330 za czujnik + 80 wymiana, jak wymienię dam znać.
Pozdro dla zainteresowanych !
Ja zmieniłem czujnik i nie pomogło. Ale ja mam inny błąd - za niskie ciśnienie w rail lpg.
Sprawdź szczelność instalacji na fazie lotnej, opaski przewody gumowe i itp. Są testery w piance, taki polecam:
https://enerma.pl/pl/testery-szczeln...ster&results=7
Sprawdzone, to nie to. Obstawiam wydajność parownika :-(
Wychodzi na to że niepotrzebnie wymieniałem wtryski gazu (będzie na zaś, mały - przebieg 35tyś ), wymieniłem czujnik na listwie 5,5bar.
Jeżdżę 5 dzień i błędu nie wywaliło, aby tak dalej :smile:
pozdro