Niestety nie zwróciłem uwagi na ten aspekt więc nie wiem.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Cześć,
Wymiana sprężyn w Fiacie Tipo 1.4 16v to zadanie, które możesz podjąć samodzielnie, jeśli jesteś trochę zaznajomiony z mechaniką. Przede wszystkim warto zaznaczyć, że dla modeli 1.4 i 1.6 mogą być różnice w konkretnych częściach, w tym sprężynach. Dlatego ważne jest, aby upewnić się, czy są one kompatybilne z danym silnikiem.
Przy wymianie sprężyn zaleca się również sprawdzenie stanu amortyzatorów, ponieważ ich kondycja wpływa na komfort jazdy i stabilność pojazdu. Jeśli amortyzatory są zużyte, warto również rozważyć ich wymianę podczas tej operacji.
Pozdrawiam, Radek :smile:
Pytanie poza konkursem do posiadaczy tipo 1.4 95 km w wersji sedam / hatchback / kombi.
Czy ktoś mógłby rzucić okiem czy ma naklejkę z kodem QR na sprężynie amora z przodu? Na kodzie QR znajduje sie symbol sprężyny. Byłem w ASO i się okazuje że są 2 rodzaje do hatchbacka.... Jedna typ za 330 brutto drugi typ za 730 brutto.
Po numerze VIN goście znajdują pierwszy a auto fizycznie ma drugi.... Zwrócenie uwagi z prośbą o sprawdzenie tych 2 typów jest bezcelowe. Obawiam się że może być błąd w katalogu i będą jaja jak z tarczami i klockami hamulcowymi z 95 i tjeta.