Witam mam ten sam problem z dyfrem. Mam pytanie jaki olej i ile do tych tarczek?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam ten sam problem z dyfrem. Mam pytanie jaki olej i ile do tych tarczek?
Witam. Na początku chciałbym podziękować Adamowi za to, że napisał o rozwiązaniu problemu. Mój problem to taki; wycieki /pocenie/ na przedniej półosi /to do wymiany uszczelniacz ale jest jakiś wyciek, którego nie mogę zlokalizować a olej pojawia się na dolnej poduszce pod skrzynią automatyczną. Wymyłem obudowę i spryskałem talkiem i wygląda to tak jakby wyciek był na połączeniu obudowy przekładni kątowej. Pewnie czeka mnie kosztowna wizyta u specjalisty od skrzyń automatycznych. W okresie upałów zauważyłem też taki objaw, że przy temperaturze oleju w skrzyni ok 80 st. C na zatrzymanym pojeździe na skrzyżowaniu sprzęgło jakby nie rozłączało całkowicie napędu. Silnik szarpie jakby auto chciało ruszyć a ja je hamuję. Może pomoże wymiana oleju i filtra /162000 przebiegu/. Inny problem to przy ruszaniu ze skręconymi kołami na zimnych mostach aż przydławia silnik. Prawdopodobnie posypało się sprzęgło osiowe ECC przy tylnym moście /widoczny był stary wyciek z uszczelniacza wału ma podłodze podwozia. Teraz nie cieknie bo pewnie nie ma już oleju.Byłem na badaniu napędu AWD na specjalnych rolkach ale na rozgrzanym oleju w przekładniach i koleś powiedział, że układ dołączania napędu po poślizgu w przedniej osi nie zapina tylnej. Namierzyłem na allegro regenerowane sprzęgło wiskotyczne za ok 2200 zł. pytanie /chyba do Adama/ ten olej do tego sprzęgła to zalewa się jak jest zdemontowane? Jak namierzyć rozmiary uszczelniaczy i łożysk jeśli tarczki mam w dobrym stanie?
Musisz zdemontować. Olej w sprzęgle wielopłytkowe jest hermetycznie zatkany. Łożyska i uszczelniacze kupujesz pi rozmiarach.
Dzięki. Czy te uszczelniacze i łożyska są ogólnie dostępne czy tylko serwis i trzeba będzie długo czekać?Gdybym miał wcześniej nr katalogowe albo wymiary to przygotowałbym się do tej naprawy i załatwił w 1 dzień. Może, jeśli nie będzie niespodzianek. "hermetycznie" czy to da się rozkręcić bez tokarki?
Wyciągasz tylko pierścień zabezpieczający coś jak segeri i otwierasz sprzęgło. Tylko musisz kupic duży klucz oczkowy żeby wykrecic sprzęgło z obudowy.
OK! A czy po zdemontowaniu wału i tego sprzęgła można jeździć? Czy po odkręceniu tego sprzęgła wyleje się olej z tylnego mostu?
Jak masz dobry uszczelniacz w moście to nic się nie wyleje ja tak jeździłem. A ten uszczelniacz w tylnym moście kosztuje 350 zł.
wysłałem do regeneracji za 2100 zł. Obawiałem się, że po mojej naprawie dalej olej będzie wyciekał.
Hej jaki olej wlałeś i jaka ilość
Czy ktos poleci jakis warsztt do regeneracji haldex jak najblizej Bydgoszczy ?
Witam. Również miałem podobny problem z tylnym napędem. Z tego co się orientuję powodem takich zachowań i stuków był problem z rozłączeniem tylnego napędu. Mechanizm przenoszący napęd na tylne półosie jest zbudowany na zasadzie elektromagnesu ściskającego tarczki i załączającego w ten sposób napędu. Problem powstaje w momencie rozłączenia. Tarczki ulegają z czasem ścieraniu. Tarczki są wypychane przez sprężyne i w ten sposób rozłączane kiedy elektromagnes przestaje ściskać tarczki. To właśnie grubość tych Tarczek powoduje problem z rozłączeniem napędu. Niestety jest problem z kupnem Tarczek jako części zamienne. Jedyną opcją jest zakup nowej oryginalnej skrzynki napędu tylnego. Podobno ktoś w Polsce potrafi to zregenerować jednak nie mogę znaleźć konkretnego warsztatu. Na chwilę obecną mam rozłączony tylny napęd bo te stuki wynikają ze zwolnienia napięć na wale przy stale załączonym tylnym napędzie A to może w przyszłości powodować problemy ze skrzynią biegów. Gdyby ktoś miał informację na temat regeneracji Tarczek lub możliwości zakupienia Tarczek jako części proszę o informację.
Witam. Mam ten sam problem. Zna może ktoś dobry warsztat w Warszawie, który mógłby by się tym zająć?
Witam wszystkich, mam ten sam problem z tarciem przy skręcie, już miałem demontować wał ale okazało się że po wyciągnięciu wtyczki ze sprzęgła wielopłytkowego napęd się rozłączył, oczywiście wyskoczył serwis AWD.Ma ktoś jakieś pomysły gdzie szukać dalej.