To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
czech22
Dajcie symbol świec denso i boscha do 1.4 t jet
NGK IKR9J8
55249868
Bosch YR 5 DII 33 S
0242145571
-
Nie wiem czy Denso do tego silnika produkuje świece :?:
-
2 załącznik(i)
Stało się :smile: pierwszy przegląd zaliczony . Przebieg 3709 km, cena 300 zł :roll: a tak naprawdę to nie wiem za co bo 209 zł sam przegląd ok :bravooo: , ale dochodzi linia diagnostyczna 61,50 a potem już te dodatki w postaci sprayów - silikonów :lol: gdzie każdy sobie sam psika na zawiasy , uszczelki i klemy ,, żenada '' ale na czymś muszą zarabiać . Oczywiście progi całe - dopilnowałem , przy okazji zapytałem o śrubę z sitkiem przy Turbo - wymieniają z automatu przy przeglądzie 60,000 tyś .Generalnie silniki 1.4 T-jet zachwalane w ASO , o 1.0 100 KM nie pytałem . Olej i filtry sam wymieniałem przed przeglądem o czym pisałem , ale mechanik z ASO (znajomy) zorientował się że wymieniany bo pod filtrem w T-jet jest takie miejsce że przy odkręceniu filtra delikatnie podcieknie i z zakamarków trudno wytrzeć . Ale tak jak wspominałem wcześniej to chyba jedyne ASO w Warszawie, że chcą robić przegląd bez wymiany oleju . I na koniec bo też było o tym - można wejść na halę przeglądów nawet w czasie pandemii :lol: .
-
Cytat:
Napisał
steyr
NGK IKR9J8
55249868
Bosch YR 5 DII 33 S
0242145571
Pytanie mam, świece do tjeta, ngk ma dł gwintu 19mm a bisch 17,5mm. Oba niby do tjet. One są zamienne? Która świeca będzie lepsza pod lpg o ile ma to różnicę?
-
Ja jeżdzę na ngk, bo są irydowe, a takie ponoć najlepsze do gazu... poza tym, przy interwału wymian co 30k to aż takiego znaczenia chyba nie ma za bardzo jaka świeczka będzie :-)
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Pytanie mam, świece do tjeta, ngk ma dł gwintu 19mm a bisch 17,5mm. Oba niby do tjet. One są zamienne? Która świeca będzie lepsza pod lpg o ile ma to różnicę?
Nie zauważyłem tej różnicy, jeżdżę od 50kkm na 2 komplecie z Bosch-a i jest ok 1.4tjet z lpg.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ja jeżdzę na ngk, bo są irydowe, a takie ponoć najlepsze do gazu... poza tym, przy interwału wymian co 30k to aż takiego znaczenia chyba nie ma za bardzo jaka świeczka będzie :-)
Te Bosch-a co podałem wyżej to też irydy.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Te Bosch-a co podałem wyżej to też irydy.
O, dobrze wiedzieć :-)
-
Orientujecie sie jakie swiece wchodza do T-Jeta 120 KM bez gazu, ASO do którego dzwonilem powiedziało że sami nie wiedza dopiero jak wykreca to bedą wiedziec, czy to irydowe jaka ciepłota czy coś i wstawia takie same. :smile:
-
Cytat:
Napisał
piteros333
Orientujecie sie jakie swiece wchodza do T-Jeta 120 KM bez gazu, ASO do którego dzwonilem powiedziało że sami nie wiedza dopiero jak wykreca to bedą wiedziec, czy to irydowe jaka ciepłota czy coś i wstawia takie same. :smile:
Podawałem wyżej, i nie ma czegoś takiego jak świece do lpg specjalne lub wykręcimy to sprawdzimy. Instrukcja podaje 1 typ świecy do 1.4tjet zarówno do Pb i LPG.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Podawałem wyżej, i nie ma czegoś takiego jak świece do lpg specjalne lub wykręcimy to sprawdzimy. Instrukcja podaje 1 typ świecy do 1.4tjet zarówno do Pb i LPG.
Ok dziękuje , nie zauważyłem
Mam jeszcze jedno pytanie , a cewki po ilu km dobrze wymienić? Bo tam kabli nie ma chyba?
-
Cytat:
Napisał
piteros333
Ok dziękuje , nie zauważyłem
Mam jeszcze jedno pytanie , a cewki po ilu km dobrze wymienić? Bo tam kabli nie ma chyba?
Przewodów WN nie ma, cewki wymienia się jak padną. To nie jest element eksploatacyjny jak świece czy olej, które podlegają okresowej wymianie.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Przewodów WN nie ma, cewki wymienia się jak padną. To nie jest element eksploatacyjny jak świece czy olej, które podlegają okresowej wymianie.
:dresik:
Dziękować