To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Ściąganie w prawo -
Kolego chyba do końca nie doczytałeś co wcześniej napisałem. Test na zwrotnicach pokazał, że hamulce (zresztą już naprawione) czy tylne zawieszenie nie mają nic do rzeczy.
Pierwotnym problemem okazało się blokowanie układu kierowniczego przy odbijaniu z prawej strony co wturnie powoduje ściąganie w prawo (bo kierownica nie ma siły wrócić do pozycji zero). Problem występuje już na stojącym samochodzie.
Koło kręci się na kolumnie i sworzniu wahacza. Amor nowy, sprezyna nowa, łożyska sprawdzone. Cały wahacz nowy (oryginalny). Więc zakładając, że tu nie ma problemu to pozostają moim zdaniem elementy które przesuwają się wraz z ruchem koła czyli przegłuby półosi i drążki a za nimi przekładnia. Coś musi hamować ruch w jedną stronę. Pytanie co i jak to przetestować żeby nie wymieniać na ślepo.
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
-
No to faktycznie coś bardzo dziwnego... :?:
Ale myślę że już nie ma innych możliwości jak oddanie maglownicy do regeneracji. :confused:
Nie wiem dlaczego z wyłączoną pompą nadal ściąga ale być może coś jest uszkodzonego mechanicznie na listwie, zębatce w przekładni...
-
Mam potwierdzone, że to przekładnia. Udało mi się namówić mechanika na taki test: odpiął drążki kierownicze i sprawdzaliśmy jak się kręcą koła i jak chodzi przekładnia popychana ręcznie przez drążki. Ewidentnie czuć chrupnięcie przy popychaniu za drążki. Występuje w jednym miejscu. Nic nie słychać tylko czuć na dłoniach. To chrupnięcie też było delikatnie wyczuwalne jak kręciłem jeszcze spiętym z przekładnią kołem tylko delikatniej.
W między czasie wyszła jeszcze taka rzecz, że szczególnie na zimnym silniku słychać w okolicy przednich kół cykanie. Mechanik na szybko stwierdził, że to słychać z okolic pompy wspomagania. Wiec możliwe, że oba problemy powiązane.
Teraz pytanie: Czy polecacie jakieś zakłady regenerujące wspomaganie? Ewentualnie czy nie warto czasem kupić używki przekładnia + pompa - stoi na olx za 800 zł?
BTW: Czy da się wymienić pompę bez zdejmowania przekładni?
-
Dziękuję za informacje końcowe tej cudownej historii. Bardzo skorzystałem, szczególnie z podania przyczyny problemu.
-
@lupuss nie wiem czy nie lepiej regenerować tą co masz. Bo z używkami to jest tak, że masz fart i trafisz dobrze i będziesz zadowolony, a jak nie masz to wydasz 800zł a i tak będziesz musiał regenerować. Ja bym chyba regenerował.