To jest widok strony w wersji do druku
-
Uconnect 7 już zamontowany :smile:
Licznik nie mruga, wszystkie funkcje działają w tym to na czym najbardziej mi zależało czyli CarPlay!
https://www.linkpicture.com/q/IMG_0109_1.jpg
https://www.linkpicture.com/q/IMG_0108_1.jpg
https://www.linkpicture.com/q/IMG_0106_1_1.jpg
-
Cytat:
Napisał
marqo
Uconnect 7 już zamontowany
Licznik nie mruga, wszystkie funkcje działają w tym to na czym najbardziej mi zależało czyli CarPlay!
Rozumiem, że masz auto wyprodukowane po lipcu 2017 roku?
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Rozumiem, że masz auto wyprodukowane po lipcu 2017 roku?
Nie, moje auto to kwiecień 2016
-
Cytat:
Napisał
marqo
Nie, moje auto to kwiecień 2016
Moje też, dużo kombinowałeś?
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Moje też, dużo kombinowałeś?
Odpowiednie radio w zależności co chcesz bo nie wszystkie maja navi czy DAB (to akurat prosto sprawdzić po naklejce na radiu) lub tez CP/AA - to tylko można sprawdzić po numerze rysunku radia. Potem trzeba mieć kod do radia a ten w ASO tani nie jest i trzeba mieć VIN samochodu z którego pochodzi lub wyciągnąć z pamięci radia - na priv mogę podać kontakt do odpowiedniego magika ;)
Poza tym w zależności jeżeli chcesz mieć CP to trzeba zmienić port USB na nowszy. AndroidAuto działa ponoć na starym porcie USB, ale tego akurat nie sprawdzałem wiec nie potwierdzę.
Poza tym reszta to odpowiednie ustawienie Proxi.
-
W moim przypadku z portami, to na panelu mam AUX, SD Card i USB, w podłokietniku USB, wiesz może, czy wszystkie da się podłączyć w U7?
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
W moim przypadku z portami, to na panelu mam AUX, SD Card i USB, w podłokietniku USB, wiesz może, czy wszystkie da się podłączyć w U7?
Jeżeli będziesz chciał mieć CarPlay to musisz wymienić ten AUX SD card i USB na nowy podwójne USB. Dla Android Auto teoretycznie wszystko powinno działać na starych portach. Kwestia w tym ze CarPlay wymaga USB 3.0 a to tylko jest w nowych portach stad ta konieczność wymiany.
-
Po dzisiejszych próbach - potwierdzam co pisali na włoskim forum. Przy AT9 nie przechodzi osiowanie skrzyni. Uconnect 7 jak najbardziej działa, ale bez skrzyni:lol:
-
witam!
Chcialbym zamontowac u7" do 500x. Dziszaj mam u6,5". Auto jest s AT9. Sprobujem czy dziala proxi alignment s dlugim kodem i s korekciow kodowania skrzyni biegow...
Lub nie jest mozlywosc zamontowac u7" do automata?
Mam aplikację do dekodowania VP2. Zmianę VIN radia można wykonać w AlfaOBD...
-
Nie słyszałem aby się to komuś udało, ale pewnie to kwestia prób z odpowiednim zapisem proxi
-
Cytat:
Napisał
marqo
ale pewnie to kwestia prób z odpowiednim zapisem proxi
I właśnie dlatego przydałoby się proxi z fabrycznym Uconnect 7 i automatem ;) Można wtedy porównać i sprawdzić, czy wystarczą tylko odpowiednie zmiany w proxi. Numer sterownika automatycznej skrzyni biegów, jest taki sam dla rocznika 2016 z Uconnect 6.5 - jak i 2019 z Uconnect 7.
-
Cytat:
Napisał
koszyk24
I właśnie dlatego przydałoby się proxi z fabrycznym Uconnect 7 i automatem ;) Można wtedy porównać i sprawdzić, czy wystarczą tylko odpowiednie zmiany w proxi. Numer sterownika automatycznej skrzyni biegów, jest taki sam dla rocznika 2016 z Uconnect 6.5 - jak i 2019 z Uconnect 7.
Nie będzie to problem tylko przy ustawieniu proxi, ponieważ MES zapewnia korektę w przypadku nieprawidłowego zapisu. Raczej obawiam się, że konieczna będzie aktualizacja oprogramowania sterownika skrzynią biegów ...
Pytanie:
Czy jest można zdekodować 7" radio na VIN z jakimkolwiek dostępnym programem?
-
Cześć. Nie chce otwierać nowego tematu a ten jakby nie zakończył się.
Dlatego mam kilka pytań do tych osób które wymieniły z powodzeniem radio z 5â na 7â z car play, czy kabel do usb3 które trzeba wymienić będzie pasował ze starego radia i drugie pytanie czy stara ramka będzie pasowała?
-
Ramka pasuje, kabel do usb tego na konsoli środkowej pasuje również.
-
Cytat:
Napisał
marqo
Ramka pasuje, kabel do usb tego na konsoli środkowej pasuje również.
Dziękuję za informacje.Właśnie czekam na radio i jak dostanę biorę się do pacy.Pozdrawiam:smile: