To jest widok strony w wersji do druku
-
Dorzuciłem setup z językiem angielskim komunikatów głosowych i zgrałem mapę Polski, Czech, Węgier i Słowacji na 2016-17. Póki co śmigają idealnie. Dzisiaj wymienione tarcze i klocki. Zostało wymienić rozrząd i pompę wody prewencyjnie plus sprawdzić przy okazji klapy kolektora. I obserwować płyny eksploatacyjne. W planach też wyczyszczenie prowadnic szyberdachu, bo ktoś chcąc dobrze dał tam sporo tawotu, ale to powoduje zbieranie wszelkiego syfu i nie chcę żeby zatkał mi kanaliki odpływowe (woda znajdzie jakieś ujście pod wykładziną i może być lipa), więc wyczyszczone prowadnice nasmaruję białym smarem lub czymś z teflonem
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
-
Klapy usuń bo to tykająca bomba... Sam tego doświadczyłem bo podczas ich wywalania okazało się że juz jedna odpadła i wpadła do gniazda zaworowego... Na szczęście udało się ją wydostać bez konsekwencji :!:
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Klapy usuń bo to tykająca bomba... Sam tego doświadczyłem bo podczas ich wywalania okazało się że juz jedna odpadła i wpadła do gniazda zaworowego... Na szczęście udało się ją wydostać bez konsekwencji :!:
W mechanice nie jestem orłem, ale zacząłem sklejać fakty i trochę czytać. Podejrzewam, że może ktoś już to zrobił. Na komputerze przed zakupem wyskoczył błąd klap. Usunięty nie wrócił, ale wg mechanika może wrócić po trasie. Z kolei przy okazji wizyty zakończonej wymianą tłumika tamtejszy fachowiec coś napomknął, że "tu chyba powinna być taka listwa w 150KM". Czy to by oznaczało, że ktoś wywalił klapy i nie usunął błędu z komputera?
-
Cytat:
Napisał
Osti
W mechanice nie jestem orłem, ale zacząłem sklejać fakty i trochę czytać. Podejrzewam, że może ktoś już to zrobił. Na komputerze przed zakupem wyskoczył błąd klap. Usunięty nie wrócił, ale wg mechanika może wrócić po trasie. Z kolei przy okazji wizyty zakończonej wymianą tłumika tamtejszy fachowiec coś napomknął, że "tu chyba powinna być taka listwa w 150KM". Czy to by oznaczało, że ktoś wywalił klapy i nie usunął błędu z komputera?
Nie... Ty masz już plastykowy kolektor więc nie będziesz widział tej listwy bo jest zabudowany. Listwa widoczna jest tylko w aluminiowych kolektorach w modelach do 2007 roku..