Czy mógłby ktoś podać numer klucza do odkręcenia tego korka ? Wiem że ampul ale nie wiem czy będzie pasował taki jak do SIENY.Z góry dziękuję.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy mógłby ktoś podać numer klucza do odkręcenia tego korka ? Wiem że ampul ale nie wiem czy będzie pasował taki jak do SIENY.Z góry dziękuję.
Potrzebny klucz 13 w tjet
Korek ma uszczelkę płaska na klucz sześciokątny standard w rozmiarze 13.
Załącznik 38127
Chyba ktoś tu miał roboczą sobotę Steyr wstawiasz foty których nie idzie przybliżyć. Co do uszczelki to na zdjeciu to ta czerwona? W takim razie u mnie mechanik zgubił jak wymieniał za pierwszym razem albo po prostu w 2017 tak było a 11.2018 już jest bez? Coś mi świta że np początkowe tipo miało wkład filtra oleju a nie puszkowy jak obecnie tylko nie wiem w jakich silnikach więc może od roku też zależy? Ogarnę temat za 14tys.
Tak robocza sobota, zdjęcia wrzucałem z telefonu. Poprawie później. Wkład filtra oleju występował w Bravo 2 1.4tjet. W Tipo 1.4tjet jest puszka. Taka uszczelkę czy korek to dokupisz pewnie.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Dzięki Steyr już wiadomo o co chodzi,gwarancja się kończy i następną wymianę zrobię samodzielnie.Ta uszczelka spokojnie wytrzyma kilka wymian oleju...
Tak patrzę na to zdjęcie korka od steyr i ta czerwona część to oby jest uszczelka? Idzie ją zdjąć, jest luźna czy przylega mocno? Jak ktoś znajdzie to niech poda link do podkładki.
Panowie proszę o radę jaki klucz stosujecie do odkręcania filtra oleju w t-jet. Tak żeby zmieścił się przy tej osłonię i dało się nim obrócić. Z góry dziękuję za odpowiedź
takim lub podobnym ostatnio odkręcałem: https://autochemia.pl/product-pol-40...oogle_shopping (od spodu po usunięciu osłony silnika), od góry nie próbowałem
Ja taki stosuje, czyli taki sam jak manio20
https://allegro.pl/oferta/yato-vorel...eju-9503047300
Ja też ten sam klucz stosuję jak koledzy powyżej.
ktos wie moze wie jaki jest w 1.6 mj
W 1.6 Mjet klucz taśmowy pasuje (jak w powyższych linkach) albo możesz zakupić klucz ,,paskowy" to nie będzie niszczył plastikowej obudowy.
Niestety dostęp do filtra jest tragiczny i dodatkowo przy odkręcaniu wylatuje z 0,3 l oleju wprost na półosie także warto je zabezpieczyć.
Z tego co kojarzę to w stilo była śrubka przez którą można było upuścić olej z filtra przed jego wykręceniem. Widocznie na tym elemencie też zyskano 0,000001 euro centa,
Do "Sławek89" , jest cos takiego do spustu oleju w siln. 1,6 jtd, aby sie zbytnio nie upaprać.Czasem trudno go wypatrzeć ,jak silnik zakurzony nieco,
Załącznik 39199