U córki na androidzie 10 w realme 6 pokazuje też nadal 5.9. A powiadomienia czyta Ci po polsku czy też miałeś z tym problemy?
To jest widok strony w wersji do druku
U córki na androidzie 10 w realme 6 pokazuje też nadal 5.9. A powiadomienia czyta Ci po polsku czy też miałeś z tym problemy?
Pokombinuj ze zmianą języka tak jak pisałem. Jako że masz androida 10 to musisz sprawdzić w aucie czy AA czyta już po polsku to też po zmianie już nic nie kombinuj w tych ustawieniach. Myślę że to pomoże bo od androida auto 5.2 chyba miałem to czytanie po angielsku a teraz bajka. Pewnie na 5.9 to też pomoże. Po prostu dowiedziałem się o tym sposobie akurat po premierze 6.0
Steyr w ustawieniach w samym smartfonie. Nie musisz nic podłączać do auta ani działać przy włączonym AA. Chodzi o zwykłe ustawienia w telefonie tam gdzie bateria, wyswietlacz, dzwięki itp. Poszukaj działu z JĘZYKIEM i zmień język urządzenia na English, tak jak opisywałem mniej więcej. Masz xiaomi, będzie podobnie bo tak praktycznie jest w każdym androidzie. Jak zrobisz jak opisałem to już nic nie grzeb, idź do auta, podłącz kablem, odpal AA i weź drugi fon, żeby sobie coś wysłać dla testów.
Nowe android auto.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
a ktoś wie czy się da kompem serwisowym dezaktywować AA ?
Bo mnie wnerwia tym komunikatem na caly ekran że mam uwazac, blebleble
Ale ten komunikat nie masz z AA tylko z systemu Uconnect.
no dobra ale myslalem ze jak zdezaktywuję opcję uconnect..
a nie, dobra, powaliło mi się
nie bylo tematu
:)
Wersja 6.1.6
https://www.apkmirror.com/apk/google...-6105-release/
Mając telefon ustawiony na języku polskim nadal bełkocze w powiadomieniach ale za to możemy sobie zmienić tapetę na jedną z 15 dostępnych [emoji23] Ps u mnie czyta po polsku tylko jak zmienię język na englisch np usa. Tapety są spoko, dodały świeżości.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Mały trick dla posiadaczy telefonów z androidem 10+ Jak wiadomo nie możecie włączyć AA na telefonie tak jak posiadacze starszych androidów. Nawet ściągnięcie android auto apk choćby z linku z poprzedniego postu nie powoduje jego uruchomienia. Zawsze trzeba było być spiętym z autem żeby coś wytestować np czy kolejna aktualizacja przyniosła odczytywanie powiadomień po polsku. Jest na to rozwiązanie, już stare ale ja się połapałem dopiero teraz grzebiąc w smartfonie syna z andkiem 10. Należy zainstalować dodatkową apkę tj. android auto for phone screens 1.1. W sklepie play tego nie znalazłem więc daje link z dobre programy z opisem i apk.
https://www.google.com/amp/s/www.dob...ws,104739.html
https://www.dobreprogramy.pl/Android...id,104740.html
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Panowie, u mnie wróciło czytanie smsów po polsku. Tak samo z siebie, nic nie przestawiałem, więc pewnie była jakaś aktualizacja. Także jeśli ktoś już z tego zrezygnował to polecam potestować ;) mój telefon jakby co to Mi 9 SE z androidem 10.
Mam natomiast teraz inny problem: nie mogę podyktować smsa ani też odpowiedzieć głosowo jakąś komendą. Co ciekawe naciśnięcie ikonki mikrofonu w Android auto i powiedzenie "SMS do <osoba>" prawidłowo aktywuje funkcję pisania smsa, natomiast android auto już potem w ogóle nie słyszy co dyktuję :/ próbowałem grzebać w ustawieniach android auto i asystenta google, ale niestety do niczego nie doszedłem. Ktoś ma jakiś pomysł?
Spróbuj na apk mirror poszukać apki google i zainstaluj nowszą pod swoją architekturę bądź jak masz najnowszą co cofnij do poprzedniej wersji.
Przy poprzednich wersjach android auto w ogóle mi nie czytał smsów po polsku, więc takie rozwiązanie raczej odpada :/
Dokładnie nie czytanie smsow po polsku to nie wina android auto tylko aplikacji Google. jeżeli komuś nie czyta smsow wystarczy zaktualizować Google i będzie działać
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Zainstalowałem najnowszą wersję aplikacji Google (12.15.11) i niestety nie pomogło. Cały czas brak reakcji przy dyktowaniu wiadomości. Natomiast to co jest dla mnie dziwne to asystent normalnie "słyszy" jak pytam o pogodę czy dodaję przypomnienie. Wcześniej miałem wersję 12.11 i też było nie ok. Możecie dać znać na jakich wersjach Wam działa normalnie dyktowanie wiadomości do wysłania?
12.15.11.23 i wszystko ok
no to mam tą samą wersję i niestety nie działa. Kojarzysz może jakie jeszcze ustawienia mogą mieć wpływ na to, że nie działa u mnie poprawnie?