To jest jak grypa - kazdy kiedys to przejdzie;-)
Niestety. Pozostaje nadzieja, ze ten nowy bedzie sluzyl kilka lat...
To jest widok strony w wersji do druku
To jest jak grypa - kazdy kiedys to przejdzie;-)
Niestety. Pozostaje nadzieja, ze ten nowy bedzie sluzyl kilka lat...
Zestaw "termostat" OE Mopar. https://www.usaolkusz.pl/ paczkomat = 452 zl.
https://www.rockauto.com/ DHL Express (po 69 godzinach od zamowienia na miejscu!) + clo/VAT (gotowka przy dostawie) = niecale 300 zl...
Dobre ceny, duzy wybor jak na sklep z czesciami od Acura do Volvo, koszty przesylki widac juz w koszyku po wyborze kraju i wpisaniu kodu pocztowego - polecam.
Przykladowa roznica cen: OE chlodnica wody 1.4T MA niecale 1.000 zl ze wszystkimi kosztami, OE polskie ASO 1.365 zl bez kosztow przesylki.
Gdzie w Polsce mozna kupic najtaniej czesci OE? U tego forumowicza z JATA? Faktycznie spory rabat?
Mnie to zaskoczylo. Silnik byl uruchomiony za kadym razem na dlugi i bardzo dlugi czas. Po prostu w trasie i na postojach starsznie sie wygrzal i zaczalem podejrzewac, ze uklad nie byl u mechanika dobrze odpowietrzony... Oczywiscie termostat pozostal otwarty.
Koniec koncow wymienilem i ja. Przy demontazu koszmar, a potem juz jakos poszlo. Mam troche podrapane dlonie, ale generalnie sukces:cool:
Czy po wymianie oleju w silniku 2.4 MultiAir 2016r. wymagane jest wykonanie adaptacji MutiAir czy tylko ustawienie tzw. flagi olejowej?
Tylko flaga.
Hej, mam 500x 2.4, przebieg obecnie 88k km, ubywa mi Ok.1l/1000-2000km na 0w20.
Czytałem gdzieś o tym, że wystarczy zmiana softu - aby przy odpuszczaniu gazu, nie zasysało oleju. Moje lokalne ASO nic o tym nie wie. Obsługa klienta FIAT Europa twierdzi, że nie ma przypisanej żadnej akcji naprawczej dla mojego auta, mimo, że jest akcja naprawcza w stanach, i FCA US odpisali, że mam podjechać do dowolnego serwisu w mojej okolicy :)
Czy znacie kogoś, kto robił taką zmianę softu i może pomóc? Zmiana na olej 5w30 jest dla mnie ostatecznością.
Silnik 2,4 nie występuje w europejskiej wersji i dla tego serwis Fiata na Europę wypiera się każdej akcji serwisowej z USA mimo, że fiat USA pisze aby zgłosić się do lokalnego dealera. W europejskiej bazie danych nie pojawiają się kampanię naprawcze z USA.
Jak już zostało wspomniane musisz znaleźć kogoś z dostępem do witecha online.
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka