To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
iron64
Sam rozumiem nie byłeś przy sprawdzaniu?
Raport masz na piśmie wraz z wyszczególnionymi punktami podlegającymi kontroli przez ASO?
Zresztą, nie bardzo wiem czemu ASO akurat, bo moim zdaniem stacja kontroli i zlecenie przeglądu przed zakupem. Kosztuje to jakieś 400zl ale auto masz przebadane wzdłuż, wszerz i wskroś. Cena zależna od regionu oczywiście, ale ASO może jedynie dywaniki trzepać takim stacjom.
Byłbym jak bym miał bliżej. A skoro nie mogę to weryfikacja musiała tak wyglądać.
Cześć na piśmie jak sama faktura gdzie w tytule jest właśnie "sprawdzenie przed zakupem" , wykres ze ścieżki diagnostycznej, stwierdzone zapocenia, ocena lakieru.
Menzurki wykresu sprawdzania wtryskiwaczy nie zostawiają ;) Są za to bardziej obiektywne .Mam zdjęcia.
Możemy to już zostawić i skupić sie na tym co przerabiałeś.
To jakie formy weryfikacji twoich obaw zalecasz? Jakie są ślady wywalania płynu?
-
Na filtrze paliwa został nalot, reszta wymieniona lub wyczyszczona, nie widać maski a szkoda, bo pewnie na izolacji tez byłoby widać.
Jak dla mnie to zbiornik jest na full zapełniony płynem, a nie że kolor ma taki, tylko jest full pełny płynu. Robi się tak, gdy płyn znika w szybkim tempie. A znika gdy jest wyciek lub gdy jest spalany.
EGR mógł się uszkodzić, ale może była to też próba zmiany żeby wyeliminować inne przyczyny niż UPG.
Dla mnie auto jest podejrzane, a ASO traktuję jak mechanika, któremu ojciec zafundował warsztat, ale on się broni "ręcyma o nogawkami" przed pracą i myśleniem.
Ale jak mówiłem, to moje zdanie, a decyzja twoja. Więcej nie będę ci tego egzemplarza już odradzał, bo będziesz mówił że przez irona nie masz Cromy. ;)
-
Cytat:
Napisał
iron64
Na filtrze paliwa został nalot, reszta wymieniona lub wyczyszczona, nie widać maski a szkoda, bo pewnie na izolacji tez byłoby widać.
Jak dla mnie to zbiornik jest na full zapełniony płynem, a nie że kolor ma taki, tylko jest full pełny płynu. Robi się tak, gdy płyn znika w szybkim tempie. A znika gdy jest wyciek lub gdy jest spalany.
EGR mógł się uszkodzić, ale może była to też próba zmiany żeby wyeliminować inne przyczyny niż UPG.
Dla mnie auto jest podejrzane, a ASO traktuję jak mechanika, któremu ojciec zafundował warsztat, ale on się broni "ręcyma o nogawkami" przed pracą i myśleniem.
Ale jak mówiłem, to moje zdanie, a decyzja twoja. Więcej nie będę ci tego egzemplarza już odradzał, bo będziesz mówił że przez irona nie masz Cromy. ;)
Fakt za czysty ten filtr paliwa nie jest, z reszta jak ogólnie pod maską nie ma błysku.
Zbiorniczek płynu powinien być mleczny lub pożółkły a tutaj na dole ciemny burak a od połowy jaśniejszy więc stanu nie widać.
Maty wygłuszającej maskę nie mam na zdjęciach.
Każda opinia jest przydatna :)
-
Planuję wymienić zbiorniczek. Oryginalny VALEO ma nr 9202200099172. Ogólnie do CROMY same używki a nowy dedykowany jedne na allegro za 350 zł...
Znalazłem taki Oplowski https://allegro.pl/oferta/zbiornik-p...SABEgIfyvD_BwE
Różnica jest taka że en zbiorniczek posiada czujnik. W swoim go nie mam. Ktoś to być może przystosował w Cromie aby faktycznie informował o ubytku płynu?
-
Ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie?