Auto kupowałeś od Fiata czy od Luka? Jakaś parodia, weź to naglosnij w mediach to zaraz im parówka zmięknie.
To jest widok strony w wersji do druku
Auto kupowałeś od Fiata czy od Luka? Jakaś parodia, weź to naglosnij w mediach to zaraz im parówka zmięknie.
Fiat tak odchudza tipo (i nie tylko) z listew zaślepek i innych rzeczy i pewnie w końcu wzięli się za mechanikę. Efekty widać jak powyżej. T-jet dwumasa, przełączanie skrzyni jak przeładowanie kałasznikowa, 95 zawory na podtlenku LPG. Mam nadzieję, że sprzedaż w salonach ostro spadnie, wykopki pewnie taż pomogą nagłośnić sprawę.
Powinni reklamować fiata jako eko samochody w których wsadza się części regenerowane. Ciekawe kiedy będą sprzedawać regenerowane auta w salonach?
Spoko przejdą na fire fly i problem z lpg się skończy ;-)..
Z LPG się skończy ale nie wiadomo czy z czymś innym się nie zacznie bo przecież zawsze można zaoszczędzić na materiale kilka złotych.
W pewnym sensie masz rację ale czy w innych markach też wkładają regenerowane części na gwarancji?
Od zawsze tak było. Warunki gwarancji określa gwarant (tutaj FCA) i to on decyduje jaką część zamontować. Pracowałem dość długo w serwisie grupy VW i jeżeli tylko występowała w "etka" dana część jako regenerowana fabrycznie, należało ją użyć do naprawy gwarancyjnej i dokonać zwrotu części zużytej. Były to: koła dwumasowe, sprzęgła, sprężarki, turbiny, skrzynie biegów itp.
Nie wiem jak jest w Fiacie, ale w VW, SEAT, czy Skoda możesz kupić w ASO takie podzespoły regenerowane. Za zwrotem, lub bez zwrotu starej. Różnica jest wtedy w cenie.
Ja tam nie mam nic przeciwko częścią regenerowanym u producentów. Sam pracuje w zakładzie gdzie robi się wspomagania i takie rzeczy się robi.Ale jeżeli już taką część wysyłają to powinna być ona dobra i spełniać założoną specyfikację. Podejrzewam że nasze nieszczęsne dwumasy spełniają wymagania producenta jeśli je wysyłają, pytanie dlaczego FCA wiedząc o problemach nie wypuszcza na rynek ,,ulepszonych" wersji po tylu latach problemów.
Jest progress, brat dostał zaproszenie żeby auto oddać do wybranego przez siebie ASO. Od FCA dostali informację że mają wymienić części na nowe fabryczne [dwumas] i itp i w dodatku mają sprawdzić skrzynie biegów. Pożyjemy zobaczymy;-)
Pech to pech. Tak wygląda produkcja podzespolow niestety w naszych czasach. Lepiej nie bedzie.
Mi ta sama pani wmawiała, że regenerowana część (dwumasa) jest nawet lepsza od nowej bo tu ktoś to sprawdza, weryfikuje. Pytam się jej czy w nowej nikt jej już nie weryfikuje? Zamilkła. U mnie na razie ok. Takie teraz części robią. Dla przypomnienia
https://youtu.be/h2QvS35ddm0
Jeśli FCA się ugięło i pozwolili na montaż nowej dwumasy, to jadę jutro się zgłosić na kolejną wymianę. Może teraz u mnie pozwolą dać nową.
W ogóle się zastanawiam dlaczego nie ma reakcji FCA na te dwumasy. Temat ciągnie się od kilku lat i nic z tym nie robią, a koszt założenia nawet tej regenerowanej + koszt pracy serwisu jest bardzo wysoki.
Akcja na wykopie przyczyniła się do takiego obrotu sprawy, Panowie z ASO tylko wspomnieli żeby usunąć na wykopie nazwiska ich pracowników z wklejonych zdjęć.
Nie wydaje mi się. Nową należy wywalczyć sobie przez fca, aso samo z siebie wstawia to co im fca wyśle a standardowo wysyła odnowioną chyba że się klient spruje.
Na wykopie odezwał się ktoś chyba pracujący w ASO Fiata i dał namiary na Pana z centrali z Bielska Białej. Określił tego Pana jako osobę od spraw beznadziejnych. Poszła wiadomość do ww. Pana z linkiem do wykopu. Na drugi dzień przyszła wiadomość od tego Pana, że ASO będzie się niebawem kontaktować w sprawie problemu.