No i tipo nie ma GPF
To jest widok strony w wersji do druku
No i tipo nie ma GPF
2019 rocznik już ma niestety - dziś już prawie każda benzyna czterocylindrowa ma
Wątek z kwietnia 2019r a już ma 100 stron, jest co czytać. 1.0 EB to już raczej problemy z przegrzewaniem mają za sobą? Tzn. przegrzewac sie nię przegrzewały podczas standardowej pracy, tylko podczas ubytków płynu chłodniczego [wadliwe przewody]. Ale jak już "poczuły temperaturę" to na dzień dobry trzeba było szukać nowej głowicy. Coś tam wiem bo nawet byłem na kupnie takiego Focusa mk3 z padniętym 1.0EB.
To tylko subiektywne odczucie. Ogólnie w fokusie ma się fajne wrażenie z jazdy. Ale ten silnik to taki sobie. Zresztą są w necie testy i w realu na pomiarach przyspieszenie wychodzi gorzej niż katalogowe. Ja też myślałem nad focusem kiedyś. Tylko mnie odstraszyła ciasnota na tylnej kanapie i mały bagażnik.
W wersji kombi bagażnik jest większy niż w tipo.
Brałbym Tipo bez marudzenia gdyby oferta była dobra. 70k za lounge + kolor + przyciemniane szyby to dużo według mnie. Szczególnie porównując do oferty jaką miał harry.wesoły.
I tak największa lipa w tym aucie to silnik 1,0 jak dla mnie. Ale kto co lubi - są i tacy którym odpowiada. Na pewno to auto fajnie się prowadzi.
Porozsyłaj zapytania lub podzwoń w dalsze rejony PL. Albo czekaj może po nowym roku będą wyprzedaże z 2019r. Podobny dylemat miałem rok temu, z tym że ja nie chciałem przekroczyć 60kpln i zarazem nie rezygnować z wersji Lounge 1.4 tjet i kombi. Trafiła się używka z 2017r i tak pozostało;-)
Jakoś z miesiąc temu przeglądałem jakie Tipo ma Fiat na stocku i były chyba ze dwa kombi 1,4 t-jet lounge poniżej 70 tyś. Jedno chyba z tego co pamiętam za 65 tyś. czerwone. Warto poszukać. Trafiają się fajne okazje czasem.
To mnie zaskoczyłeś, kupowałem w tym roku Doblo z t-jetem i według katalogu nie ma GPF tak samo jak i nie ma start stopu a w tipo jest. Myślałem, że w silnikach fiata z wtryskiem pośrednim jeszcze GPFa nie muszą montować. Ciekawe jest też to, że ja mam również stary czynnik w klimatyzacji.
Kolega 2 tyg temu kupił dobrze wyposażoną Skode Octavie z 1,5 150KM za 85 tyś zł. Przypuszczam, że jak by się zrezygnowało z kilku bajerów, to można by było taką wyrwać za 70-kilka tyś zł.
GPF w t-jet nie ma. Prędzej 1.0 wsadzą choć to trzeba homologować a to kasa.
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Wszystko fajnie tylko jeszcze trzeba lubić skodą jeździć. Ja nie przepadam za marką i nawet nigdy nie brałem pod uwagę zakupu skody. Kto co lubi.
Uwielbiam takie dyskusje. Ktoś kupi z wyprzedaży gotowy pojazd zalegający na stoku po dużej zniżce niejednokrotnie już zarejestrowany przez dilera i czasami nawet z przebiegiem i to jest potem bez znajomosci absolutnie wszystkich szczegółów zakupu wykorzystywane bezmyślnie jako argument ze wszystko inne drogie, przy czym przykładowe auto w katalogu w bida wersji chodzi w podobnej cenie co zakupiony wypas...
Do tego już dawniej skrytykowane przeze mnie zestawianie ceny kombi jednej marki z tańszym hb innej marki... takie dyskusje tylko utrudniają wybór kupującemu. Jak ktoś szuka auta ze stoku to powinien takie porównywać, tu cena jest bardzo płynna i można wiele ugrać.
Hit to tekst jak to ktoś kupił coś super w super cenie... i tylko ogólniki...
Fiat ma króciutka listę wyposażenia standardowego jak i dodatkowego w porownaniu do Opla czy skody. Najdroższe tipo sw lekko przekroczy 100k a najdroższy opel Astra ze wszystkim co się da dołożyć to ponad 150k, to samo o octavia, a tu są jeszcze wersje ds itd. I weź porównaj top model fiata z innym. Inni maja wieksze możliwości wyciągania kasy z portfela...
Inna kwestia co dla kogo jest wypasem... dla mnie wypas to wszystko co się da wsadzić do auta...
Bez sensu dysputa...
Ja w pracy jeżdżę Octavią II tyle, że z dieslem i jednak jak dla mnie, Skoda jest bardziej dopracowanym i przyjemniejszym w prowadzeniu samochodem. Jak bym dzisiaj miał kupować samochód za cenę jaką dałem 2 lata temu za Tipo 1.4T lounge, to wolałbym używaną Octavie niż nowe Tipo.
A jaką masz pewność, że ta inna niewiasta też by teraz nie skrzeczała :wink: