To jest widok strony w wersji do druku
-
Masz chyba wszystko w normie. Moj pali na kompie 8,5 miasto krótkie odcinki jak traska to dojdzie do 7,5 na kompie. Pali srednio 10-10,5 lpg. Przełącza sie okolo 1 km na lpg i to sa 4 krechy. Wentylator teraz zapala się również po przyjezdzie 10km pod garażem pokazuje swoją obecność. Co do ssania to nigdy tego nie sprawdzałem ale jest cos takiego jak grzanie katalizatora u mnie wyjade z garazu ide zamknąć dzrzwi a on czasami stoi na 1500 albo nie ale nie wiem od czego to zależne. W max sproboj na 5 biegu. Kiedys swoim lecialem 180 na autobanie
-
9-10l lpg/100km to mi pali 1.4tjet w trybie mieszanym [po Skawinie codziennie nie jeżdżę w godzinach szczytu:smile:], przy 140km/h na tempomacie ~10l lpg/100km. Generalnie w moich warunkach jazdy nie schodzę poniżej 9l lpg/100km ale też super oszczędnie nie jeżdżę. Miałem zastępcze Tipo Hb 1.4 95KM to w tych warunkach mieszanych zużył mi ~7,2 l PB/100km mierzone z tego samego dystrybutora [komp pokazywał ~6,7l].
-
Wiesz jak jadę Skawina Zebrzydowice kilka razy to komp pokazuje poniżej 7,5 litra tak więc nie będę szukal dziury w niczym. Ogólnie średnia z kompa na 6000 km to 7,7..
A w Skawinie na długości 1,5 km mam 3 chopki z 10 przejść dla pieszych i uj wie jeszcze co sie wysypie. Tragedii nie ma. Okolice 10 10.5 lpg . Na autostradzie kat Kraków tempomat 125 do 140 spala 8,5 lpg.
Na benie nie jeżdżę bo drogo ;)