To jest widok strony w wersji do druku
-
Chetnie bym zatankował na statoil dla próby ale nie mam nic w poblizu. Po trasie juz latwiej ale wole tankowac na miejscu lub w miejscu docelowym. Moge jeszcze wyprobowac shell ale wiekszy dostep mam do BP.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak juz kolega wyzej pisal bluetooth to jedynie sposob komunikacji urzadzenia z telefonem. Odczyt parametrow z komputera samochodu odbywa sie poprzez gniazdo OBD II i z bluetooth nie ma nic wspolnego. Ja jeszcze doradzam Pro bo wiem ze obsluguje wszystkie aktualne protokoly a iCar2 i iCar3 to urzadzenia wczesniejsze. Poza tym szkoda robic otwor w pokrywie, bo kiedys przy sprzedazy samochodu to slabo to wygladac bedzie. Dodam ze ja caly czas mam wpiete urzadzenie w gniazdo, w ogole go nie wyciagam, nie mam problemow z akumulatorem zeby sie mial rozladowywac czy cos.
-
Cytat:
Napisał
@r2r
...iCar BT (BlueTooth) umieszczasz w gnieździe OBD w skrzynce bezpieczników pod kierownicą (używamy przedłużki/kabla OBD aby wyprowadzić moduł iCar "na zewnątrz", mój model iCar2 ma przyciski ON/OFF, chociaż wg instrukcji powinien się aktywować po uruchomieniu silnika - tak nie jest więc trzeba ręcznie go włączyć przez naciśnięcie środkowego przycisku), tutaj fotka z miejscem montażu u mnie:
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/pomoc-z-dpf-43447/2
iCar łączy się po BT z aplikacją/apką w telefonie/tablecie/laptopie/radiu-stacji multimedialnej a nie z samochodem
Nie widać żadnej fotki...
Wysłane z mojego Nokia 6.1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Marcin_Croma
Nie widać żadnej fotki...
Post nr 19 :)
-
Cytat:
Napisał
bob96
Post nr 19 :)
Nie ma. Może przez tapatalk
-
1 załącznik(i)
-
Cytat:
Napisał
Cinek1
A teraz widać?
Teraz tak[emoji6]. Jak to masz zamocowane? Na taśmie dwustronnej?
-
...dzięki Cinek1 za podłączenie fotki...(na fotce koniec przedłużki /idącej z gniazda OBD/ z wpiętym modułem iCar2); mocowanie na szerszej opasce zaciskowej (trytka) - w tej listwie maskującej pod skrzynką bezpieczników są od spodu otwory - można je wykorzystać (lub dowiercić w odpowiednim rozstawie). Mała uwaga dotycząca miejsca montażu - dioda modułu iCar2 przy komunikacji BT miga dość intensywnie więc w nocy "wrażliwych" może rozpraszać/denerwować -;)
-
Cytat:
Napisał
@r2r
...dzięki Cinek1 za podłączenie fotki...(na fotce koniec przedłużki /idącej z gniazda OBD/ z wpiętym modułem iCar2); mocowanie na szerszej opasce zaciskowej (trytka) - w tej listwie maskującej pod skrzynką bezpieczników są od spodu otwory - można je wykorzystać (lub dowiercić w odpowiednim rozstawie). Mała uwaga dotycząca miejsca montażu - dioda modułu iCar2 przy komunikacji BT miga dość intensywnie więc w nocy "wrażliwych" może rozpraszać/denerwować -;)
Można trochę przesunąć bardziej "pod nogi" i nie powinno tak bezpośrednio bić po oczach.
-
Ktoś posiada może Vgate iCar Pro? Jako jedyny wznawia połączenie po ponownym odpaleniu i nie pobiera prądu po wyjęciu kluczyka ze stacyjki - ponoć. Posiadałem wersję iCar ze zdjęcia Cinka, ale wytrzymał u mnie ok. 10 minut i się przegrzał. Albo trafiłem na podróbkę, albo mam coś nie halo z BCM.
-
Boch, to chyba na podróbkę trafiłeś, ja od 2 lata używam ich w insigni w cromie, i zero problemów.
-
Posiadasz wersję BT czy WIFI?
-
Obie BT.
I znajomy też ma BT, i działa.
-
Pierwszy moduł bt, który kupiłem na ali nie działał w ogóle. Sprzedałem go kumplowi, który używa go aktualnie w Passacie. To było coś innego niż iCar. Taki czarny moduł z przyciskiem on/off. Następny był iCar Vgate 2 wersja BT który działał do momentu gdy zlogowałem równocześnie ok 4 parametrów (korekty wtryskiwaczy). Nagle odczyty zatrzymały się, a urządzenie w gnieździe zrobiło się gorące. Albo podróbka, albo coś jest nie tak ze skrzynką (BCM), w którą się wpina moduł. Zauważyłem później, że bezpieczniki w BCM posiadają ciemne, kolorowe przebarwienia, jakby przypalenia, ale żaden z bezpieczników się nie spalił.
-
Teraz nie pamiętam, ale chyba tutaj na forum, ktoś pokazywał że po pudełku można poznać, czy to ori czy podróbka.
Ja za swój vgate płaciłem 80zl 2 lata temu.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
W tym wątku radomir pokazał swoje pudełko z vgate i różniło się od mojego
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...u-dpf-22978/13
-
1 załącznik(i)
Zdjęcie pudełka oraz modułu który posiadam wygląda jak oryginał, którego zdjęcie wkleiłeś w zalinkowanym temacie.
-
Kurcze to dziwne ze Ci sie spalił.
-
No dziwne, bo ELM327 V2 z VIAKEN'a po USB działa bez zarzutu i się nie grzeje.