To jest widok strony w wersji do druku
-
Czesc,
Posiadam Fiata 500 Hybird 2023 i chciałbym zamontować nawigator oraz licznik przebiegu TFT (już je kupiłem, FIAT nowy/oryginalny).
Ale nie mogę znaleźć nikogo, kto mógłby je zamontować i wykonać ustawienie i modyfikację proxi. Mieszkam w Krakowie, ale jestem gotowy do podróży, aby dokonać tych zmian.
Prosze czy znasz kogoś, kto może podjąć się tego zadania?
Dziękuję
Pozdrawiam
-
Witam wszystkich. Czy znajdzie sie tu moze dobra duszyczka i pomoze mi w rozwiazaniu 3 problemow? Zaczynajac od poczatku: 500 1,4 z 2009r oraz licznik tft z 2014r z dlugim menu. Wszystko niby dziala i mozna bylo by tak jezdzic ale... jako ze jestem perfekcjonista to przrszkadza mi ze na trybie "sport" nie pokazuje "gas%", przeciazen G, oraz na liczniku turbo napis "sport" swieci non stop bez roznicy od trybu jazdy. Czy te 3 problemy sa do ogarniecia a jesli tak to czy ktos pomoze, a jesli nie wszystkie to chociaz ktores z nich?
-
Cytat:
Napisał
maciekp2007
Załącznik 42849
powyżej schemat wiązki licznika i wskażnika turbo sprzed liftu, CAN jest jeden, mam również oryginalną wiązkę do Abarth'a po lifcie i ilość, kolory kabli, wtyczka do licznika są takie same.
Z pewnością również mam autko z 2015 z 1 CAN'em na zegarze do tego zegar poliftowy, a %gaz działa bez zarzutu, aczkolwiek oczywiście nie od pierwszego strzała...
Czesc. Czy jestes w stanie i pomozesz mi w rozwiazaniu 3 problemow? Zaczynajac od poczatku: 500 1,4 z 2009r oraz licznik tft z 2014r z dlugim menu. Wszystko niby dziala i mozna bylo by tak jezdzic ale... jako ze jestem perfekcjonista to przrszkadza mi ze na trybie "sport" nie pokazuje "gas%", przeciazen G, oraz na liczniku turbo napis "sport" swieci non stop bez roznicy od trybu jazdy. Czy te 3 problemy sa do ogarniecia a jesli tak to czy pomozesz, a jesli nie wszystkie to chociaz ktores z nich?
-
Witam Was mam 2009 automat - musze wymienic licznik. Stary typ chcą 700 za tft 750 czy kazdy tft bedzie pracował z automatem po kodowaniu czy lepiej szukac przed 2015 . Na forum eng pisali ze tft musi byc od automata kolega wyżej pisał ze może być każdy. Jak jest realnie.
-
Dzisiaj przyszedł żółty kabelek za 25 zł od PMFactory- nie jest to reklama można kupić inny, ale skoro są przedstawicielem MSC to przy tej cenie uważam, że warto.
I TFT w minutę zmienił się w licznik dualogic . Pojawiło się N na zegarach. Pokazała się grafika czujników parkowania. Oczywiście kabelek ELM miałem swój jakiś 5 letni ale łączył się z częścią modułów tylko tam gdzie chciał żółty nie działał więc dokupilem tylko żółty.
Przebieg przestał mrugać. Miałem fabrycznie 10.000 km ale przestawiłem na 100 zgodnie z realiami. (takie mało polskie :) )
W wersji 4,8 MSC można samemu zmieniać już datę i godzinę więc możecie brać zegary TFT po lift za 500 a nie 1300 tylko po zmianie czasu trzeba kabelek podpiąć .
Jeszcze mnie irytuje eco na zero ale to może koledzy podpowiedzą jak zmienić na %Gas aby cos tam latało.
-
1 załącznik(i)
Założyłem licznik z 2019 roku do auta z 2013. Obrotomierz do 6 tyś. Dzisiaj będę walczył z osiowaniem...
Dzisiaj się udało ale połowicznie.
Przebieg przestał migać, ale cały czas wyświetla wskazania TPMS którego nie ma.
Załącznik 44960