Ale po co chcecie gonić to aygo? Jakaś zabawa, czy gra miejska? ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
No sobie wyobraz jak mito albo tipo w tjet moze byc od czegos slabsze?!?! Dla niektorych z forum to nie dopuszczalne
To że aygo robi auto segmentu b z tym silnikiem to jeszcze nie dramat. Nie gra miejska tylko stwierdzenie faktu - nietrudno to zauważyć jak się razem rusza spod świateł. Niedopuszczalne jednak jest to że auto w wersji sport można objechać byle czym.
Niestety Tipo Sport czy nawet w wypaśnym tjet to zadna motoryzacja dla mnie z kosmosu. Nie mowie, sam bym teraz wybral w Tipo mocnieszy silnik ale tak czy siak to nic szczegolnego. W firmowym transit courierze 3 cylindry z turbo robia robote wiec nie ma sie czym szczycic. Na pewno t jet bije momentem wolnossaka ale jakis specjalnych osiągow na papierze nie ma. Sam pamietam swoje stare poczciwe auto z wolnossacym 130 km w benzynie. Nie ma co sie sprzeczac bo na drodze zawsze znajdzie sie szybszy, znajdzie sie mocniejsze auto, sleeper czy jeszcze jakis inny niepozorny egzemplarz. Tipo z 95 km to ogolnie muł ale t jet nie jest nie z tej ziemi zeby na drodze byl panem. Na okolo teraz pelno motoryzacji ktora spokojnie te auta zostawia w tyle
Brylant nie igraj z ogniem :D
NIE - dla TJeta na forum ;) :) hahah
No ale gdzie ja napisałem że tjet to jakiś cud techniki i osiągów jest? Główny powód dla którego go kupiłem to że jest stary jak węgiel i nadaje się pod gaz a nawet już go ma zamontowanego a przy tym nie zwalnia jak się jedzie pod górkę. Daleko mu do sportu ale wolnossak w tipo ma się tak do sportu jak uczciwy polityk albo kurwa dziewicą.
Osiągi T-jeta są adekwatne do mocy, wcale nie odstaje od konkurencji. Na tle innych silników tej klasy wyróżnia się dobrą elastycznością, włoskim temperamentem i wysokim spalaniem. I właściwie tylko tego ostatniego można się w tym silniku czepiać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Że jest bardzo podatny na teksty z broszur reklamowych. Temperament to ma przeciętny i zmulenie pedału gazu (bo to cjyba ostatnia deska ratunku żeby normy spełniał) wcale mu nie pomaga. Spalanie adekwatne do technologii tj. wtrysku pośredniego ale ta wada akurat dla wielu jest zaletą.
Akurat to cytat nie z broszury ale z któregoś z testów porównawczych. I nic w tym dziwnego - większość silników tej mocy u konkurencji to teraz 3 cylindrowe kosiarki a T-Jet przy nich nieźle brzmi, szybko wchodzi na obroty i nie jest przy tym zbyt liniowy, co jest częste przy włoskich silnikach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Słowo sport w tipo 95 km tyle znaczy co papierosy sporty i jedzenie fit na stacjach benzynowych, czyli nic ani jedno ani drugie nie ma z tym nic wspolnego.