To jest widok strony w wersji do druku
-
Podnośniki szyb w Tipo to jakaś pomyłka , pierw padł lewy tylny , kupiłem używkę na alledrogo , teraz rozleciał się lewy przód , pieprznęło, gruchnęło i po zawodach. Nie wiem co mam robić , oryginał bardzo drogi, na alledrogo / olx nie nie ma używanego lewego przodu , wolałbym jednak kupić coś z podróbek może będzie trwalsze - ale wszędzie "brak towaru" . Macie jakąś podpowiedź ???
-
Dałem 500 za oryginał. Jak wytrzyma że 2 lata to chyba nie tak dużo nie wydaje ci sie
-
Cytat:
Napisał
herbi1128
Dałem 500 za oryginał. Jak wytrzyma że 2 lata to chyba nie tak dużo nie wydaje ci sie
Strach szyby otwierać widzę, u mnie na razie ok chociaż ja i tak rzadko używam szyb. W starym Punto 2 260kkm przebiegu i 17 lat do tej pory wszystko chodzi bez problemu.
-
Klimatyzacja i otwarty obieg, wtedy szybe na dół tylko przy kupnie kawy w McDrive :) ;)
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Klimatyzacja i otwarty obieg, wtedy szybe na dół tylko przy kupnie kawy w McDrive :) ;)
Można tak, ale np. w okresie jesienno-wiosennym gdzie nie ma dużych skoków temperatur mam uchylone szyby przy owiewkach 24h na dobę.
-
Herbi1128 miałem wiele aut, służbowych , prywatnych ale takich "jaj" z podnośnikami nie przeżywałem. Wg mnie płacić 500 zł i liczyć że potrzyma 2 lata to śmiech na sali..... to powinno po prostu działać przez wiele lat, a nie co 2 lata rozbebeszać drzwi ! Widać że zrobione z najpopularniejszego ostatnio używanego materiału w produkcji czyli z "gównolitu". Czekam na zamienniki z mniejszą domieszką "gównilitu" .
-
Sławnie, ja wiem ze powinno działać takie już robią tylko liczę że chociaż te 2lata wytrzyma. Jak znajdziesz coś takiego to się pochwal myślę że trochę na tym zarobią, jak będzie lepszy od oryginalu
-
grzegorzrapala i jak ci się sprawuje nowy mechanizm? Jest wart ceny często używasz.? Bo sam się nad tym zastanawiam.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
grzegorzrapala i jak ci się sprawuje nowy mechanizm? Jest wart ceny często używasz.? Bo sam się nad tym zastanawiam.
-
1 załącznik(i)
Trudno jest oceZałącznik 40233Załącznik 40233nić jednoznacznie zbyt krótki czas użytkowania jak dotąd bez problemu gdybym miał wybierać orginalny za 500 a zamiennik za 250 a tak zrobiłem to wolę zamiennik wygląda dość solidnie myślę że będzie lepszy od oryginału który jest nadziewany totalnie wstawiam fotkę firmy
-
Cytat:
Napisał
grzegorzrapala5
Trudno jest oce
Załącznik 40233Załącznik 40233nić jednoznacznie zbyt krótki czas użytkowania jak dotąd bez problemu gdybym miał wybierać orginalny za 500 a zamiennik za 250 a tak zrobiłem to wolę zamiennik wygląda dość solidnie myślę że będzie lepszy od oryginału który jest nadziewany totalnie wstawiam fotkę firmy
Istotnie pudełka wyglądają dość solidnie :lol:
-
Cytat:
Napisał
grzegorzrapala5
Trudno jest oce
Załącznik 40233Załącznik 40233nić jednoznacznie zbyt krótki czas użytkowania jak dotąd bez problemu gdybym miał wybierać orginalny za 500 a zamiennik za 250 a tak zrobiłem to wolę zamiennik wygląda dość solidnie myślę że będzie lepszy od oryginału który jest nadziewany totalnie wstawiam fotkę firmy
Witam
Kolego możesz podać link do tego zamiennika mechanizmu podnoszenia szyb ?
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
-
https://www.autoczescionline24.pl/ma...ia%5B100%5D=LV
Cytat:
Napisał
grzegorzrapala5
https://www.autoczescionline24.pl/ma...100%5D=LV tych
-
Cytat:
Napisał
grzegorzrapala5
Niestety nic się nie wyświetla. Poproszę o link do tego zamiennika. Zdjęcia się nie wyświetlają. Jakiś błąd jest ??
-
-
Cytat:
Napisał
grzegorzrapala5
Teraz powinno być ok
Ok dzięki kolego, życzę miłej niedzieli.[emoji106][emoji6]
-
Witam, dzisiaj i mojego Fiata spotkała ta przykra niespodzianka, całe szczęście że pogoda letnia to jakoś te 180 km przejechałem z otwartym oknem 😁 drodzy forumowicze czy moglibyście napisać który model podnośnika wybraliście z tej strony podanej powyżej? Z góry dziękuję
-
1 załącznik(i)
Mnie awaria jeszcze nie dotknęła ale chcąc mieć spokojne wakacje kupiłem ostatnio na aliexpress zestawy naprawcze.
Kupujmy razem na AliExpress z nowymi kuponami użytkownika.
Twoje 3,84 zł w kuponach jest tutaj!
https://a.aliexpress.com/_mOPA3Ez
Załącznik 40342
-
Jak siÄ sprawuja te mechanizmy? Czy ktoĹ miaĹ juĹź jakiĹ problem z nim?
-
Witam , miałem podobny problem z podnośnikiem lewy przód .Przejrzałem portale aukcyjne i nic nie było ,serwis fabryczny zaśpiewał za to 560 zł + wymiana 250 zł za godzinę pracy technika .Rozkręciłem wyjąłem mechanizm i poskładałem to sam w domu i działa .Przyznaję że staram się używać teraz tego podnośnika jak najrzadziej ale wszystko jest ok i czekam na większą dostępność części zamiennych.
-
Z kronikarskiego obowiązku, muszę odnotować że po po 4 latach podnosnik lewy przód podzielił też ten los. Plastik lekko się wyrobił i linki wypadły. Niestety silniczek je przemielił i juz nie szlo tego poskładać. Jestem wlasnie po własnoręcznej wymianie na zamienik ACRolcar z linka powyżej. Zamiennik podpasował co do jakosci czas pokaże. Sama wymiana dość prosta ale trochę nerwów na walkę z plastikami poszło. Nie wiem z czego ten oryginalny podnośnik zaprojektowali ale w poprzednim Nissanie który przez kilka lat jeździł w wypożyczalni, podnośniki wytrzymały do końca 15lat....