To co wyswietla sie miedzy zegarami jest w opcjach tego wyswietlacza. Ja domyslnie mialem wszystko wylaczone, telefon i navi.
To jest widok strony w wersji do druku
To co wyswietla sie miedzy zegarami jest w opcjach tego wyswietlacza. Ja domyslnie mialem wszystko wylaczone, telefon i navi.
Sprawdzałem u mnie nie ma, nie chce już dyskutować, bo kiedyś już ktoś mi wmawiał ze mam, byłem nawet w ASO. Wtedy stwierdzili ze nie mogą doprogramowac.
Dziwne ze jedno auto ma inne nie :roll:
Udało mi się uruchomić menu świateł dziennych na Uconnect 7'. Opcja włączenia/wyłączenia pojawia się w menu "światła" w ustawieniach uConnect 7.
Także można do instrukcji dopisać, że sprawdzone. Bajt 109 z A5 na B5.
JackTheNight wiesz czy po zmianie konfiguracji proxi można włączyć w tipo tipo autodomykanie drzwi?
Raczej się nie da. Trzeba aktywować opcję menu dot. automatycznego zamykania drzwi. Tylko u ciebie jest ten problem, że nie masz radia 5" lub 7",
gdzie ta opcja się pojawia. Niestety pomiędzy zegarami w ustawieniach ta opcja się nie pojawi.
Automatycznym zamykaniem drzwi steruje body computer, natomiast poprzez radio włącza się czy drzwi maja się zamykać automatycznie czy nie. Trzeba aktywować to w body computerze, gdybyś miał radio 5 lub 7 cali to trzeba by je zamontować i przez radio uruchomić opcje automatycznego zamykania drzwi, wtedy możesz wrócić starym radiem 3 cali, no to tak po krotce. :)
u mnie opcja zamykania jest w menu licznika miedzy zegarami właśnie
a orientujecie się co to auto lock menu w car configuration change (alfaobd) albo auto door unlock menu?
Auto Lock Menu to opcja która się pokazuje w radiu 5 i 7 cali dotycząca wł/wył. automatycznego zamykania drzwi podczas jazdy.
Auto door unlock menu tak jak wyżej, ale dotyczy możliwości otwierania drzwi od wewnątrz bez lub z otwieraniem pozostałych drzwi - w tipo funkcja nie przydatna,bo
zawsze otwierają się wszystkie drzwi pomimo ustawienia tej opcji inaczej.
włączyłem przeciwgielne, menu dziennych i doswietlanie zakretow na wyswietlaczu miedzy zegarami. Do tego wlaczylem menu hill holdera (tak testowo przy okazji).
No i najciekawsze: włączyłem funkcję wyłączania się światła dziennego przy włączonym kierunkowskazie. Wszystko przy uzyciu tylko alfa obd i starego elma 327. ale po proxy zaczal migac mi licznik. radio chińczyk ale w opcjach radio ustawilem na absent. cos mi sie zdaje ze miga bo nie moze skoczyc osiowania i polaczyć się z centralką lpg SDU. lpg działa normalnie. Ogarnia ktoś czy do komunikacji z nią potrzebny jest niebieski adapter?
Co mozna ustawic w przypadku hill holdera? Czy tylko wl/wyl?
Czy jeżeli osiowanie nie powiedzie się, to po cofnięciu zmian w konfiguracji licznik przestanie migać?
tylko wl wyl. jest jeszcze kilka interesujących opcji ale powoli żeby nie namieszać
Do fabrycznej centralki LPG nie trzeba wgrywać proxi, zresztą programy nie wgrywają proxi do komputera LPG.
Masz fabryczne LPG czy takie dokładane w ASO ? BO to ma znaczenie.
Włączyłeś wyłączanie się dziennych przy włączonym kierunkowskazie ? NIe rozumiem :)
Niebieski adapter potrzebny jest tylko do automatycznej klimy i do radia Uconnect - a poza tym niebieski adapter jest zbędny.
gaz jest fabryczny i wymiana danych chodzi po CAN. Na liście modułów jest coś tam coś tam SDU i właśnie na tym module ( a raczej po zakończeniu konfiguracji poprzedniego) wywala błąd połączenia i woła o adapter ale nie wiem czy to nie ogólny komunikat i adapter nic nie da).
Radio ustawiłem na "absent" więc na logikę węzeł radia powinien być pomijany i istnienie chińczyka zamiast fabrycznego nie powinno mieć znaczenia. Do tej pory licznik nie migał ale po zamianie radia nie robiłem proxy. Jak trzeba będzie podłączę na chwile fabryczne i zobaczę ale obstawiam właśnie centralkę LPG która notabene normalnie działa.
Ad2. Jak zapewne widzieliście w wielu autach zwłaszcza z dziennymi na LEDach gdy włącza się kierunkowskaz to światło DRL po stronie włączonego kierunkowskazu albo przygasa albo gaśnie całkowicie. Ma to na celu chyba lepszą widoczność kierunkowskazu. No i w tipo właśnie da się coś takiego włączyć. Pytanie czy to wydłuży czy skróci żywotność tych H15.
Tak samo dla przeciwmgielnych. Oprócz tego chce przetestować wzmacnianie momentu przy ruszaniu (to chyba to wkurzające mnie podbijanie obrotów), rodzaje GSI (niektóre liczniki pokazują aktualny bieg inne nie więc chyba to ta opcja) może coś jeszcze. Nie działa "afterwipe"-jak sądzę to dodatkowe machnięcie wycieraczkami po spryskaniu szyby (co też mnie wkurza) i coś co wyglądało mi na całkowite otwieranie i zamykanie szyb bez trzymania guzika (chodzi o szybę pasażera) (nie pamiętam nazwy opcji).
jest tez opcja lamp pozycyjnych i kierunków ledowych (chyba w sensie pomiaru przepalenia żarówki).
Nie wiem, tylko przypuszczam musze sprawdzić. Nazwa coś w stylu "ABS- increase torque at start" albo cos podobnego.