Handlowiec namawia Cię do zakupu tego co mu leży na magazynie. Zasada ta sprawdza się nie tylko przy zakupie aut.
To jest widok strony w wersji do druku
1.4 z 95KM jeśli nie będziesz jeździł po górach i zadowoli Ciebie niska prędkość podróżna, dla oszczednego spalania, to auto jest dla Ciebie. Mam doblo z tym silnikiem. Dla mnie zdecydowanie za słaby i mało dynamiczny. Myślę, że podobnie będzie z Tipo. Dlatego kupując kolejnego Fiata, wybrałem Tipo z mocniejszym silnikiem diesla i nie żałuję zakupu.
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka
Wszyscy są zgodni, że mocniejszy silnik jest lepszy, ale ponad 90% użytkowników tego forum ma pod maską 95KM. Ciekawe dlaczego... :-D
Który lepszy a który gorszy to tak na serio się okaże za kilka lat :smile: Pytanie podstawowe jest takie kto do czego potrzebuje auta, jaki ma styl jazdy itd. Od tego jest uzależniona odpowiedź który silnik lepszy. A z tym 90% użytkowników to moim zdaniem przesada, ja mam właśnie wrażenie że więcej jest T-jetów :tongue
Jak mi w czipowanym i katowanym mondeo przez 12 lat i 313000km turbo o zmiennej geometrii nie padło a nawet nie osłabło to czemu w tipo ma paść turbo o najprostszej konstrukcji...
Wiesz jak z kasą raz ją masz a więcej razy nie masz:) .Poczytałem forum, po oglądałem filmy i 120km zbiera same pozytywne opinie. Na spalaniu mi nie zależy, ma być dobry motor i klima, kolor przeżyję i felgę stalową . Jak to jest teraz z kupnem fiata? można liczyć na jakieś gratisy od ceny? Niby jest ona mocno obniżona do 55 z chyba 68. Czy coś da radę ,,ugrać" jeszcze czy już cena jest tak mocno wyśrubowana,że na nic nie mogę liczyć. Macie jakieś doświadczenia z kupnem fiata?
Qvadrat tak jak wspominałem nigdy nie miałem turbo w benzynie, zawsze wolnossące i jestem akurat tu laikiem w temacie. Jedyne turbo jakie mam do w busach,ale to ropniaki
Z informacji jakie uzyskałem od sprzedawcy to od jakiegoś czasu nie ma już 120km dostępnych z fabryczną instalacją gazową. Obecnie serwisy same zakładają instalację dostarczoną przez Fiat-a. Mówi,że czy pod gaz czy bez gazu silnik jest ten sam na 100%
znam oba silniki z tym że wolnossak w dużo lżejszym aucie. polecam tjeta. skrzynia c635 też ładniej chodzi niż c514
Ja dziś kupowałem Sw lounge t-jet z rabatem 15500zł Nic więcej nie ugrałem bo już nie wołałem o to. Jak zawołasz kto wie może...
Wiesz ja się nie znam .Staram się ufać ludziom. Ten konkretny egzemplarz nie ma lpg,a nie ukrywam,że w późniejszym czasie chcę zlecić montaż.
ja kiedyś ufałem ludziom z aso tak że bym sobie dał rękę obciąć.
i wiecie co? i bym k.rwa teraz bez ręki chodził.
żartuję nigdy im ni ufałem.
jeszcze raz - silnik tjet z fabrycznym lpg nie jest taki sam jak zwykły. wynika to z epera. nie wiem jakie są różnice (w ramach zaworów i gniazd pewnie materiałowe + inny kolektor dolotowy wskaźniki, przyciski) ale są.
Oj to znowu zasialiście :) a już myślałem,że pięknie gładko zakup pójdzie.Ale ponoć już fabrycznego gazu nie ma sa tylko dokładki? czy sprzedawca ściemnia?
nie ma w produkcji od września. chyba że jakieś niedobitki ze stocku zostały
Juz w czerwcu nie można było zamówić z fabryki, dlatego mi pozostały do wyboru modele z placu, a z wyposażeniem, które chciałem niewielw ich było (i tak nie uzyskałem wszystkich zachcianek)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
To po części prawde gość mówił. Ale skoro z fabrycznym lpg śmiga ten samochód to z dokładaną też powinien sobie poradzić
Tipo zawsze możesz wziąć tjeta i samemu zgazować. STAG na przykład umożliwia ubezpieczenie tego, na co stracisz gwarancję, a po gw mozesz serwisować lpg gdziekolwiek a nie tylko w ASO i AGŚ
Będzie śmigać jak każdy, ale zrozum, że z fabrycznym ma inny numer głowicy w katalogu. Mówio we świecie, że jest wzmocniona pod lpg... Ale to mówio
A jak chcesz w ASO gazować, to się upewnij najlepiej na piśmie, ze zachowujesz całkowitą gwarancję na samochód