Nałożyłem wreszcie te pokrowce. Trochę gimnastyki było. ostatecznie nie użyłem tych haczyków metalowych a tzw. trytytek.
Załącznik 35378
To jest widok strony w wersji do druku
Nałożyłem wreszcie te pokrowce. Trochę gimnastyki było. ostatecznie nie użyłem tych haczyków metalowych a tzw. trytytek.
Załącznik 35378
Na zdjęciu wyglądają bardzo "zacnie"
Szacun za dobrą robotę.
Nie powiem że było łatwo - bo jestem spory gość i ciężko mi się było tam łapami zmieścić pod fotelem. Pierwszego dnia starczyło mi cierpliwości tylko na jeden fotel. Ale drugi poszedł już szybciej następnego dnia i całość wyszła nieźle. Ale też jak bym miał kupować drugi raz to bym wziął całe z materiału tapicerskiego bez alcantary, która tak klei się do spodni, że jak się przesuwasz to razem z pokrowcem i jak coś to trzeba cztery litery podnieść do góry i dopiero się mościć na fotelu. Człowiek uczy się na błędach.
Jak na pokrowce to dość ładnie to wygląda.
No wygląda nieźle. Bardzo są podobne do oryginalnych obić fotela w mojej wersji - lounge. Tyle ze tego poślizgu mają mało. Może trochę się jeszcze to ułoży, bo na razie to się nie wysiedziało za bardzo. Jeżdżę dopiero kilka dni z nimi.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeszcze taką fotkę mam trochę z innej perspektywy. Niestety bez tego haftu nie było - wolałbym bez niczego. Załącznik 35379
Zatem gratuluję dobrej roboty Night .. i tak jak pisałem nie było łatwo ,wiem bo sam się o gimnastykowałem przy zakładaniu ich .Ja mam meteriałowe i to dzięki mojej ślubnej ,bo też przymierzałem się do jeszcze "bardziej szpanerskich" ale sobie odpuściłem ,a te co mam w zupełności są wystarczające :dlon:O:)
Witam, ja też z uwagi na dzieci założyłem pokrowce. Zamówiłem "szyte na miarę". Niestety zapomnieli, że Tipo ma isofix.
Całokształt oceniam bardzo dobrze. Materiał welur i prezentują się super.
Pozdrawiam
Załącznik 35494Załącznik 35495
jak ktoś się zdecyduje link poniżej...
https://allegro.pl/oferta/fiat-tipo-...owe-7519398996
Ładnie leżą. Mają gotwe wycięcia żeby minąć materiałem na boku fotela wszystkie dźwignie i przycisk regulacji lędźwiowej??
Kurcze fajnie ale miałbym obawy o skuteczność poduszek bo zauważyć trzeba że fabryczne obicie siedzeń w miejscu poduchy ma zaślepkę jak dobrze pamiętam a tu liczyć trzeba na jakieś słabsze szwy. Mam wątpliwości czy to dobrze zadziała w razie W. Ogólnie super to wygląda.
Zadziała. W necie jest dużo filmów pokazujących jak się zachowują przy wystrzale poduszki. Wszystko ładnie działa.
Ładne te pokrowce, jaka cena i material? Szit jak mozna zapomniec o isofix...
Też szukam jakiegoś konkretnego zestawu pokrowców, ale u mbie Isofix musowo być musi [emoji2]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
A co ma to sama instrukcja
Załącznik 35499
Załącznik 35499
Przecież to klasyczny dupochron jest. Chyba w każdym samochodzie, który miałem, taki zapis widziałem w instrukcji.
Większość wycięć robi się samemu. Trochę się tego bałem ale pokrowce są elastyczne i nawet łatwo poszło.
Oczywiście to co mogą zrobić to robią. Tylko ten ISOFIX mnie zmartwił ale sobie poradziłem.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja zapłaciłem 207 zł z przesyłką. Materiał welur dobry jakościowo. Na ISOFIX zrobiłem małe nacięcia i jest spoko.
Hej,
Ktoś ma takie pokrowce?
Na zdjęciach wyglądają na dobrze dopasowane.
wyglądają na dobrze spasowane, bo to raczej na zdjęciach nie są fotele z Tipo, spójrz na zagłówki, to nie są Tipowe zagłówki.
Też to zauważyłem. Zadałem im pytanie czy mają real foto, więc na razie czekam.
Zdjęcia są z Grande Punto. Z Tipo nie mają. Napisali, że jak siedzenia są wyprofilowane to środek będzie odstawał.
Nacięcia tylko na zamki pasów w tylnym siedzisku - ISO-FIX jest pomiędzy siedziskiem i oparciem więc nie wymaga nacięcia.
Jak nikt z forum ich nie ma, żeby zobaczyć jak to na żywo wygląda, to chyba się skuszę na pokrowce z MIREX II. Cena podobna, a opini jakby o nich więcej.
Pozdrawiam
Tomek
Te MIREXY masz na myśli??
Wyglądają zacnie, i widzę, że cena spadła bo w zeszłym roku chodziły po 600 zł