Zgłoszenie jest bezzasadne bo? Chyba jakoś to uzasadnili.
Poza tym niewłaściwa geometria i pochylenie nadwozia w którąś stronę może mieć różne przyczyny.
To jest widok strony w wersji do druku
Zgłoszenie jest bezzasadne bo? Chyba jakoś to uzasadnili.
Poza tym niewłaściwa geometria i pochylenie nadwozia w którąś stronę może mieć różne przyczyny.
Albo z lawety spadł ? Pierdolnął o asfalt, naprawili i teraz problemy.
Tak jako ciekawostkę podam, że u mnie po wyjechaniu z salonu i kilkunastu kilometrach zauważyłem że koło kierownicy jest minimalnie skręcone podczas jazdy na wprost. Najpierw myślałem, że to oleję ale jednak mnie to irytowało i bałem się że może to coś z kołami jest nie tak...? Na szczęście sprawdzili mi zbieżność*bez problemu i wszystko było ok, a po prostu kierownica była minimalnie krzywo zamontowana tak jak podejrzewałem. Poprawili, już wszystko gra.
Tak więc parafrazując staropolskie przysłowie "je**ć prawidłowy montaż na 95%"
z tym FCA to nie jest tak do konca. Mi ASO nie chce uznać faktu samoczynnego otwierania się EGRa (błąd do 80%) , zgłosiłem do FCA, które...... zgłosiło do ASO że mają się ponownie przyjrzeć moim zgłoszeniom, a oni zgadnij co? Nie uznali mojego zgłoszenia. Napisałem też do Fiata Polska gdzie się dowiedziałem, że ASO jest kompetentne i wszystko wie i jak oni mówią że jest ok to jest ok. Koniec końców wezwali "niezależnego" experta który na podstawie braku check engine na desce stwierdził że auto miód-malina. Nie chcę zbędnie zniechęcać kolegi, ostrzegam tylko że nawet mając dowód i odtwarzalny błąd może się okazać że to nadal nic kompletnie nie da.
Dawno mnie tutaj nie było.Okazuje się że w tipo sedan belka tylna jest przesunięta w prawą stronę srednio w co drugim samochodzie o jakies 7mm w stosunku do środka samochodu a stwierdziłem to z ogłedzin samochodów stojacych u dealera i na parkingach...i tak koło tylne lewe chowa sie za błotnik patrząc od tyły na samochód wzdłóż lini boku samochodu, natomiast koło tylne prawe wychodzi poza o okolo 15 mm. Stąd też może być problem geometrii oraz źle pracujacego zawieszenia w kołach po lewej stronie pojazdu. Moje auto ewidentnie jest przechylone na lewa strone, ale w serwisie mówią że to złudzenie optyczne, tylko dlaczego wszyscy to widza a oni nie. Tylko ze to powoduje ze auto mocno siada na tylnym lewym zawieszeniu podczas skrętu w prawo oraz na przednim prawym przy skrecie w lewa strone. Jedno trzeba przyznać że jest bardzo ekonomiczne bo 100km przejeżdżam na 7litrach lpg i jakies 0,5l benzyny.
Interauto...ale zamierzam już wyciągnąć działo...skoro normalnie sie nie da.
Witam, Panowie prośba...tipo 1.4 95 Km gaz dokladsny u dealera...przebieg 2500 km problem był ze zbieznością tyłu (załączony wykres) https://zapodaj.net/31e02d87ba30d.jpg.html
prawy tył poza tolerancją...kierwonica przekoszona w lewo podczas jazdy na wprost...po 3 tyg w serwisie teoretycznie ustawiona belka (wykresy załączone) z ASO https://zapodaj.net/d9ab0a0afd94c.jpg.html oraz moj prywatny pomiar po ASO https://zapodaj.net/fda0da2c4b61e.jpg.html ale kierownica dalej skoszona i nic nie mogą zrobić twierdzą, że ok....o co chodzi?
Sciągnij kierownice i ustaw prosto 😁
W Interauto w Krk naprawialem auto z AC, która siedziba to nieważne. Wszystkie oddziały maja wspólna blacharnie, w której byłem osobiście po tym jak naprawa z 4tyg przedłużył się w 7 tydzień. Ogólnie dramat, mógłbym napisać książkę o tym. Jakbym się nie interesował to auta bym nie miał pewnie z 3 miesiące. Do lakierowania miałem przedni zderzak jeśli chodzi o blacharke, a odcień i tak zły dobrali. Całe szczęście że nic więcej bo bym miał auto laciate a po reklamacja h z grubości lakieru rzędu pewnie z 300um. Pomijam kwestie ustawienia zbieżności, która poprawiłem w własnym zakresie. Ponadto nie dokrecili poduszki silnika, zamontowali halogeny w zderzaku źle o 180st a felge malowali sprejem w dniu odbioru auta. To co dałem radę i niskim kosztem poprawiłem sam. Zderzak idzie do reklamacji razem z felga po urlopie. Ogólnie nie polecam mieć z nimi do czynienia. Pozdrawiam
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
To że również miałem problem z zbieżności tylnej belki, i nie był to problem powstały wskutek kolizji która miałem. Podejrzewam że większość tych modeli ma tylna belkę ustawiona tak jak im się przykrecilo w fabryce. U mnie problem wystąpił podczas naprawy z AC, a dodam że nie miałem żadnych symptomów czy też problemów rzutujacych na to że jest problem z geometria zawieszenia.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedzi typu "odkręć kierownice ustaw prosto" świadczą o autorze...problem jest dalej taki, że w Aso zbieżność ustawili jak po wydrukach widać a kierownica dalej skoszona...Aso twierdzi, że ok i już nie wiem do kogo z tym i jak uderzyć...
A o tym ze nie umieją ustawić. Kierownice ustawia się na wprost, blokuje się i wtedy się ustawia... , czy to takie trudne do ogarnięcia? Najlepiej pisac jak się nie wie...
Jak zostało stwierdzone przekoszenie kierownicy?
Pytam, bo u mnie lewa manetka przy kierownicy jest lekko uniesiona do góry względem prawej, co powoduje wrażenie nierównego ustawienia kierownicy.