No NIE ??? Oj :boks:haha
To jest widok strony w wersji do druku
Jak ja uwielbiam te EMOTIKONY :party!::party!::party!::yahoo:[/QUOTE]
Polecam bajkę emotki jest super i nie pisze tego złośliwie, ale z Ciebie kolorowy gościu. Ode mnie emotka:uklony:
Cicha nie jest. Nie każdy używa forum. Znam człowieka z SW który przez 60 tyś w rok miał 2x łatany jeden kabel w Gdańsku. Długo trwało zanim się zorientowali w ogóle o co chodzi. Decyzja z góry, że naprawiać - nie wymieniać.
Tak samo jak LPG w 95 koni. Powszechnie znany temat w serwisach z wytycznymi z "góry". Tylko u was na forum zaginanie rzeczywistości.
Ogólnie na taksówkarzy trzeba być przygotowanym, jeden z przykładów :tongue
https://joemonster.org/filmy/96424/T...mochody_Ubera_
Tak dla rozluźnienia atmosfery :tongue Więc ten, tego, z tym sraniem w aucie, to uważajcie :tongue
Swoją drogą ta grupa zawodowa w pełni zasłużenie pracuje na swoją opinię i robi wszystko co może, żeby ludzie nie chcieli korzystać z ich usług.
Kupując Forda z 10 lat temu byłem w szoku że klapkę nie idzie zamknąć ,ale sprzedawca poinformował że coraz więcej aut ma taki system bez korkowy bez zamknięcia iTipo mnie nie zaskoczył już
Jak dla mnie bez korka wlew to jest na plus. Mieszane uczucia są rzeczywiście ze jest klapka w ogóle nie ryglowana ale tez nad tym płakać nie będę ;)
Jak policjanci, politycy, sędziowie, lekarze, pielęgniarki, Pani z warzywniaka, poczty, kasjerka w lidlu, ogrodnik w parku itd. itp.
Taki kraj. Wszyscy k. i złodzieje. Do siebie i wszystkich wokoło.
Ciekawe co ma to w temacie niezamykanej klapki w aucie na rynki wschodzące i podejściem producentów (też Forda jak już wiemy) Myślę, że to raczej znowu powtarzamy story gdzie brak argumentacji i brak kontrargumentów powoduje osobiste obraźliwe wycieczki. Co by sugerowało znowu zrobić sobie przerwę na 7 dni kolego. Znowu przez miesiąc, dwa będzie dobrze jak bierzesz takie rzeczy aż tak do siebie. Żeby przy klapce takie rzeczy wyciągać?
Nie unoś się tak. Taki żarcik odnośnie robienia kupy w otwartym aucie, może nie najwyższych lotów, ale żarcik. Akurat ze swoim tekstem wpasowałeś się w to co później zobaczyłem.
Nie miałem żadnej intencji, żeby wyjeżdżać z osobistą wycieczką w Twoim kierunku, jeżeli tak to odebrałeś, to nie było to zamierzone.
Mój pierwszy post w tym wątku (ten z kłódką Jasia Fasoli) był żartobliwą odpowiedzią, że nie dysponujemy sensownym rozwiązaniem tego problemu, ale jak widać niektórzy nie zrozumieli i robią focha :mrgreen:
Na ludzi z takimi zapędami to potrzeba co najmniej wściekłego rottweilera w aucie a nie jakiejś śmiesznej klapki z kluczykiem ;-)
Ale ukradli już komuś paliwo albo nasrali do baku czy to fobia jakaś? Jak np stawianie 2 metrowych płotów wkoło chałupy albo powszechne zakładanie tych śmiesznych żółtych blokad na kierownice z dekadę temu do różnych matizów itp.
Może klubowiczowi z tematu poniżej tzw 'Życzliwy' mógł coś dosypać :confused:
https://fiatklubpolska.pl/silniki-be...m-tylko-43973/
No że komuś srają do baku bo w gazecie pisało. Dlatego pytam. Ale teraz kolejne pytanie: zdecydowana wiekszosc aut ma zamkniecia (poza niedobrym fiatem, fordem i moze czyms jeszcze. To wsypuja tylko tych czy wszystkich. Bo jak wszystkich to na ch... zamki
Ale do czego dążysz, bo teraz nie kumam?
Koleś wleciał zapytał czy jest opcja, ktoś coś wie, bo u niego dosypują. Bohaterowie forum po kolei wypowiedzieli swoje mądrości (chronologicznie):-
- zrób se patent na "Jasia Fasole"
- po co zamykana klapka skoro plastik, więc i tak wyrwą
- paliwa teraz nie kradną
- w Fieście też tak jest
- kolega malucha w ogóle przez kilka lat nie zamykał i nic się nie stało
- nikomu z forum nic nie wsypano/nie wlano więc problem nie istnieje
- Tobie pasuje, bo jak wysiadasz z auta to go odruchowo zamykasz - więc nie byłbyś w stanie zatankować (gratuluję, straszna udręka musi być w innych autach)
- Taksówkarze to znienawidzony margines społeczny
Ujma dla honoru i przez gardło nie przejdzie, że faktycznie powielony (od innego producenta) GŁUPI schemat (Capless+brak blokady klapki), bo to Fiat.
Znowu nic konstruktywnego nie napisane. Znowu kupoburza. Nikt nic nie podpowiedział konkretnego facetowi.
I teraz dalej brniesz. Chcąc udowodnić... nie wiem co? Chociaż znając Ciebie zaraz się dowiemy ponownie, że Volvo gorsze od Tipo, hail T-Jet, nigdy Dacia, w Oplu problemu by nie było, bo już dawno by tłoki pękły lub skrzynia się wysypała itd.itp - bo w temacie.
Mi tam nigdy z auta nic nie ukradli. Aczkolwiek uważam się na człowieka na tyle świadomego, że jestem w stanie dostrzec wady i powiedzieć o nich NAWET JEŚLI DOTYCZĄ MOJEGO AUTA. Niestety niektórzy nie dość, że nie mają nic ciekawego do powiedzenia to ból 4 liter nie da im przejść obok tematu obojętnie.
Pozdrawiam.
Właśnie od tego jest forum. Forumowi guru wylewają swe mądrości i każdy jest przekonany o słuszności swych teorii. O ja właśnie też to teraz zrob iłem. Odpowiedz jest prosta gdyby gość o tym nie chciał pogadać to zadzwoniłby do serwisu albo wszedł na epera i spytał o taki korek. Większość tematów wygląda podobnie.
Wady tego auta znam. Jest ich kilka może naście ale nie jest to korek. Ludzie przyzwyczajają się do różnych głupot i potem im tego brakuje.
powinien być jeszcze korek do wydechu bo ktoś może złośliwie zatkać i wentyle na szyfr bo ktoś może spuścić powietrze.
Ale jeśli komuś to pomoże to podobno w części renegade blokada jest w tak jak w tipo.
Więc jak ktoś bardzo chce mieć niech poszuka tego rozwiązania do przeszczepu podłączy pod centralny i z głowy.
Plus korka typowo na kluczyk jest taki - dla zapominalskich dobrze jest go mieć. Nie zostawisz w stacyjce przy tankowaniu nikt auta nie łatwo ukradnie itp.
Mi akurat potrzebny nie jest.
Podobnie jak inne dysze spryskiwaczy itp.
A w volvo jest osobny guzik (nie otwiera się z centralnym) a pod nim korek do odkręcania(czyli najgorszy układ z możliwych). Podjeżdżam na shella proszę o tankowanie bo na wielu leją sami i idę do kasy. O guziku nie pamiętam (taki mam odruch bo się wygodny zrobiłem że jest otwarte) i koleś mi puka w szybę że nie ma jak zatankować. Jestem za mało zdyscyplinowany.
Reasumując mając te rozwiązania do wyboru wybieram fiatowskie. Może jak ktoś mieszka w cygańskiej dzielnicy w Bytomiu potrzebują innego.
Padło proste pytanie. Odpowiedzi mnie zaskoczyły. Spodziewałem się rzeczowych odpowiedzi. Dziękuje za zainteresowanie i przedstawienie poziomu inteligencji!!!