Trzeba było samemu powiedzieć ,skoro do auta leci woda to raczej nie może być użytkowany , nie masz garazu i mają go wstawić gdzieś aby nie leciała woda i dać zastępczy . Składaj reklamacje z tytułu rękojmi jak auto kupione prywatnie.
To jest widok strony w wersji do druku
Trzeba było samemu powiedzieć ,skoro do auta leci woda to raczej nie może być użytkowany , nie masz garazu i mają go wstawić gdzieś aby nie leciała woda i dać zastępczy . Składaj reklamacje z tytułu rękojmi jak auto kupione prywatnie.
Samochód siedzi od czwartku w serwisie, dzwonie i truje im codziennie i dzien w dzien słysze to samo 'sami nie wiemy co to jest'.
szlag mnie z tym juz trafia. Wszystkie niby uszczelki sa wymienione, tą pseudo chromowaną listwę tez wymienili i wciaz to samo, woda przechodzi do srodka, zbiera sie na plastiku i scieka na dywanik...
...........
!
Krótka piłka z nimi, niech całe wrota wymieniaja.
no ale wymienili, i wlasnie po tej wymianie pojawił się problem...
Drzwi są nowe, oryginalne, przelozyli uszczelki ze starych drzwi do nowych i przecieka.. zakladaja nowe uszczelki - tez przecieka.. i cholera wie dlaczego (;
A robili coś z pianką pod tapicerką boczku drzwi?
Niech zadzwonią do aso w Białymstoku i zapytają jak sobie z tym u mnie poradzili bo za drugim podejściem poprawkowym udało się im...
Wygląda na to, że problem został rozwiązany. obserwuje od kilku dni, woda się nie zbiera.
Także dziękuje za wszelkie porady i waszą pomoc ! ;-)
Co zrobili w koncu?
To co u mnie, prawidłowo przykleili piankę pod tapicerka... to jedyne rozwiązanie...
Mi przeciekały tylne drzwi. Przyczyna oklejanie folią szyb. I tu Uwaga oklejane były szyby w salonie samochodowym przed odebraniem nowego auta.Jak padało cały dzień i aut stało pod chmurką. to na wycieraczkach tylnych i po nimi była woda.
Zdjąłem jeden boczek i zobaczyłem dziurę jak po wciśnięciu dłonią ( na zdjęciu już zaklejona taśmą przezroczystą przeze mnie). W drugich drzwiach był gustowny krzyżyk.:sciana:
Aha i jeszcze parę spinek pokrzywionych bZałącznik 36054yło. Załącznik 36055
tak z ciekawości dopytam, jaki wpływ na wodę na tylnych dywanikach ma zrobienie nacięć w wygłuszeniu auta? :D czy nie przypadkiem winna jest niespasowana uszczelka przy szybie i przedostająca się tamtędy woda? Zaklejenie wygłuszenia sprawi jedynie, że wody nie będzie wewnątrz auta, ale za to zgniją drzwi :D
W drzwiach masz raczej technologiczne otwory na odprowadzanie nadmiaru wody, więc raczej blacha może nie zgnije....;-)
Koledzy mają racje . Prawdopodobnie pianka gdzies sie odkleiła pod tapicerka drzwi.
Z tymi otworami technologicznymi i odprowadzaniem wody w Fiatach różnie bywa, w Punto jedynce, które kiedyś miałem od nowości, tylna klapa bagażnika miała być niezniszczalna przez warunki atmosferyczne, a została zjedzona przez rudą [emoji23] choć nic z tą klapą się nie działo w sensie jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych.
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka
Jesteś pewny, że od oklejania szyb? Do oklejania szyb (per przyciemniania) szyb nie demontuje się z samochodu już od dawien dawna. Może było bum, jakaś rzeźba lub inna naprawa?
Wszystko jest możliwe. Obcierki lawetowe fabrycznych aut też się zdarzają.