To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Skontroluj silnik -
Cytat:
Napisał
Talarsw
Jak masz gaz to poczytaj na forum o instalacjach do silnika 1.4 95km
No właśnie nie mam gazu. Nic coby przeszkadzało tuptusiowi w jego normalnym życiu. Dostaje regularnie w pi**ę, nie mulę go ale też nie kręcę poza czerwone pole. Ma u mnie dobrze, jest myty pielęgnowany, sprzątany. Powinien być wdzięczny, a nie jest.....:mad:
-
Jak widzę te Wasze 'tuptusie, tipulce, tipki' to mi się nóż w kieszeni otwiera. Dorośli faceci a gadają/piszą jak małe dzieci. Pewnie w portfelu niejeden ma "pieniążki" zamiast pieniędzy?
A myślałem, że tylko na forum Mercedesów ludzie mieli kompleksy i było co chwila "bez gwiazdy nie ma jazdy", "mój Mesiu..." itp....
Ludzie no...
Sorry za offtop, już siedzę cicho.
-
kammar- odwal się, każdy może nazywać swoje rzeczy po imieniu jak chce, a tobie nic do tego. Może cię zainteresuje że mój kot ma na imię Okurwieniec- to też ci się pewnie nie spodoba,;-)
Ważne że każdy ma swój kąt zainteresowań i to jest godne pochwały, a nie takie tam gadanie jak ktoś nazywa swój bolid.....
-
kammar to wszystko do ciebie to w formie żartu nie bierz tego na poważnie...... Jakiś humor tego forum musi być przecież zachowany- no nie?:autko::dresik:
-
Błąd jednak zniknął przed wycieczką do serwisu. Wg serwisu jakiś błąd raportuje czujnik sprzęgła - niespecjalnie w to wierzę, że to ten czujnik. Samochód jeździ jak złoto.
-
Numer błędu? Skoro nie wierzysz serwisowi trzeba kupic kostke do obd i samemu diagnozowac.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Wg serwisu jakiś błąd raportuje czujnik sprzęgła - niespecjalnie w to wierzę, że to ten czujnik.
https://fiatklubpolska.pl/instalacja.../15#post347572
Hy. Hy. Hy.
Też już było.
-
No a u mnie chyba się naprawiło, i żółty żyd zgasł, albo ja go skasowałem nieświadomie. Podczas jazdy się zatrzymałem i zacząłem męczyć wszystkie kostki elektryczne pod maską, Co udało mi się rozpiąć to rozpiąłem, poruszałem klemami od aku, i po ponownym uruchomieniu check zgasł. Teraz chwilowo spokój- się nie zapala.
A tak na marginesie -jak rozpiąć niektóre połączenia elektryczne- te kostki co to mają żółte wstawki w sobie jakieś. Na niektórych poległem. Za chlere nie wiem jak je rozpiąć. Szybciej uda mi się je zniszczyć niż ulegną rozłączeniu. (dupa ze mnie nie elektryk):mad:
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Za to w innych te czujniki nie padają HY, HY. W Daczkach za to nic się nie dzieje. Z ciekawości wpadłem na forum spojrzeć na posty...
Jedna z ciekawostek "Hy, Hy".
DACIA DUSTER - KLUB POLSKA :: Zobacz temat - mróz i brak kamer oraz czujnika martwego pola SCE Prestige
Z lepszych odpowiedzi "za dużo elektroniki" :crazy:
Następny
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?t=600
Ciekawe, co? Takie super miały być, ale stronniczość górą:!:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
gilbert3
Błąd jednak zniknął przed wycieczką do serwisu. Wg serwisu jakiś błąd raportuje czujnik sprzęgła - niespecjalnie w to wierzę, że to ten czujnik. Samochód jeździ jak złoto.
To nie wierz jak chcesz - kodu błędu nie widziałeś, ASO olało temat... Uszkodzony czujnik ma różne efekty uboczne, czasem dość dziwne.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Za to w innych te czujniki nie padają HY, HY. W Daczkach za to nic się nie dzieje. Z ciekawości wpadłem na forum spojrzeć na posty...
Jedna z ciekawostek "Hy, Hy".
DACIA DUSTER - KLUB POLSKA :: Zobacz temat - mróz i brak kamer oraz czujnika martwego pola SCE Prestige
Z lepszych odpowiedzi "za dużo elektroniki"
Następny
DACIA DUSTER - KLUB POLSKA :: Zobacz temat - Awaria - nowe! 1 miesięczne autko
Ciekawe, co? Takie super miały być, ale stronniczość górą
Stronniczość?
Nadmieniłem koledze, że to samo już przerabiałem. Palcem wskazałem post. Widać tyczy zarówno tych niedbających taksówkarzy jak i trzymających pod kocem w garażu właścicieli T-Jet'a. Tak bardzo Cię boli, że po za Tipo mam jeszcze Dustera? Kilku z was z uporem maniaka co chwilę to przytacza. Nie wiem co wnosi do problemu czujnika sprzęgła?
Znowu chciałeś się wykazać? Ty nawet Tipo nie masz, a się "produkujesz". Z naciskiem na "produkujesz", bo przeglądając ostatnie 20 postów ponad połowa to zaczepki i pyskówki nie związane z tematem.
Zaraz znowu trafisz na kogoś kto się do Ciebie przyczepi to będziesz sądem i prokuraturą straszyć. Na tydzień, dwa się uspokoisz i znowu to samo. Jak z nastolatkiem. Choć niektóre bardziej kumate uczą się na błędach. Jak Cię boli, to nie patrz.
-
1 załącznik(i)
FiatPrime i krówka i znowu impreza :food::food::food:
-
W grudniu wywaliło mi kontrolkę silnika, i także wymienili mi czujnik położenia sprzęgła.
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
I od tej pory już spoko?
Po wymianie czujnika wszytko ok, kontrolka się nie zapaliła powtórnie.
-
U mnie też po incydencie, rozebraniu i wyczyszczenia - działa.
-
U mnie po przeczyszczeniu czujnika położenia wału korbowego (jeśli dobrze ogarniam nazwę- to to cóś przy kole pasowym takie dziwadło) i rozłączeniu dostępnych kostek elektrycznych pod maską (tych które się dało wypiąć- innych nie potrafiłem rozłączyć) heck zgasł momentalnie. Nie mam pewności czy moje działania na to wpłynęły, ale do tej pory kontrolka się nie aktywuje. I oby tak pozostało....
-
Cytat:
Napisał
jacek2
A ja w końcu pierd**nę tutaj na zawał. Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest? Siła sugestii tych samochodów czy jakaś zmora tutaj na forum panuje. Czytałem wątek o pękniętych szybach, że miękkie, z "gównolitu"- i co szyba mi jebła od kamienia. Mam kreskę 30cm po stronie pasażera. Z wymianą czekam aż będzie cieplej, chyba że kreska poszybuje dalej. Następnie: czytam o wyciekach z ukł chłodzenia, nieszczelności przy zbiorniczku wyrównawczym- za kilka dni rozszczelnił się zbiorniczek w moim tipo. Teraz trafiłem na opis żółtego żyda który mówi skontroluj silnik. I mam tego dość: wczoraj wieczorem zapalił się check i u mnie..............
O co tu chodzi???? co się nowego pokaże na forum- to"mam i ja"
Jak nie byłem zarejestrowany tutaj to żyłem w nieświadomości i auto się nie psuło. Teraz co wyczytam nowego dopada i mnie.
:mad::mad::red_kartka::autko: Chyba Panowie przestanę się tu udzielać i zaglądać- pewnie się rozstaniemy...............
A tak na marginesie za m-c kończy się 2-letnia gwarancja, najechane na chwilę obecną 29 tysi z hakiem małym.....
Hehe ,I dlatego ja tu jestem tylko dorywczo , w konkretnych przypadkach kiedy potrzebuję uzyskać choć w minimalnym stopniu odpowiedź lub podpowiedź ,i nawet czytając niektóre komentarze to robię to wybiórczo bo są bez sensu hehe . Siedząc tu non stop i wszystko komentować włącznie z kłótniami , o coś co jest dla mnie rzeczą oczywistą to nie dla mnie ,także życzę wytrwałości z "Kosmitami " Jacek2 no i bezawaryjnej jazdy ! :lol:
-
Madras, dziękuję za słowa otuchy, szczególnie jeśli chodzi o wytrwałość w stosunku do kosmitów.......
-
..:) jacek2 a LPG masz ??...bo jak tak to glowica na bank do roboty bedzie... :)...hehe... :) pozdrow kosmitow...:)..
-
Nie gazu nie posiadam, i chyba go nie będzie..... ale nastój mój jakoś popadł w niełaskę...:mad: