To jest widok strony w wersji do druku
-
Niestety ten typ tak ma po wymianie okazało się że z 59 mam 71 % teraz na prawym na lawemy 68 % po wymianie widać tak producent zaplanował sobie zyski na przyszłe lata że będziemy po gwarancji wymieniać na swój koszt bo jak to się mówi każdy nowy właściciel dowie się o tym dopiero za rok bo mija 3 lata czyli pierwszy przegląd a to już będzie po gwarancji producenta potem po2 kolejnych czyli już jak będzie trzeba je wymienić bo będą poniżej 40 % pewnie po 5 latach. Ale to nic już się dowiedziałem że przy 20 tyś siadają łączniki stabilizatorów i zaraz też wyleci po gwarancji szkoda gadać coś mi się wydaje że fiat zrobił auto serwisowe dla siebie a za chwile będziemy latać jak do miodu do serwisu z naprawami tipo
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
a no własnie ty masz sedana a ja hatchbacka i w tym cały problem bo jest w sedanie o 20% lepsze niż w moim dlatego chcieli sprawdzić czemy taka rożnica jest ale widać tipo hatchback ma się szybciej zepsuć nie wiem ale ma slabe amorki
-
Wszystko zostało już w temacie napisane - a dalej takie bicie piany. Nowe z pudełka zamontowane amory na ścieżce pomiarowej nigdy nie będą miały 100%. 70% na obu stronach jest jak najbardziej ok.
A tu masz jeszcze system FSD na który różnie reagują konkretne urządzenia pomiarowe i trzeba też na to brać poprawkę.
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
mardu
a no własnie ty masz sedana a ja hatchbacka i w tym cały problem bo jest w sedanie o 20% lepsze niż w moim dlatego chcieli sprawdzić czemy taka rożnica jest ale widać tipo hatchback ma się szybciej zepsuć nie wiem ale ma slabe amorki
Sedan ma zwykłe amortyzatory. HB i SW mają amortyzatory FSB (o zmiennej charakterystyce). FSB nie zmierzysz dobrze na zwykłej wytrząsarce na diagnostycznej. Powinieneś Panie widzieć jakie cuda na Hydroactive i Airmatic wychodzą na wytrząsarkach na diagnostycznych :D
A to, że FSB są słabe to inna sprawa. To było około 40 tyś.km. nalotu. Bez gadania na gwarancji zrobili. Nie pierwszy byłem:
Załącznik 34734Załącznik 34735
-
jak na 40 tyś. to faktycznie kiepsko to wyglądało. Ciekaw jestem jak będzie u mnie.
-
Ktoś zgłaszał na gwarancji te amory tylne w SW jeszcze? Pytam bo mam 20kkm przebiegu i też są niewielkie pocenia na tylnych amortyzatorach.
-
W T-Jet?! O Ja pierdziuuuuu! Przy 20 tyś?! Ty to w ogóle nie potrafisz jeździć...
Jedź, wymienią, łaski nie robią. Nie znam SW które ma jeszcze fabryczne.
-
Ja jeszcze mam fabryczne ale pewnie zaraz pociekna tak jak łączniki zaczęły napiedalac...
-
Ja jadę w przyszłym tygodniu na oględziny do ASO. Zobaczymy co Panowie poradzą.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ja jeszcze mam fabryczne ale pewnie zaraz pociekna tak jak łączniki zaczęły napiedalac...
Twojemu akurat nie grozi.
-
Mogę być spokojny o amory z tylu bo mam tjeta? Z gazem? :-D
-
Z fabrycznym. To już kwintesencja przekubistości. One z innej linii w Japonii schodzą.
-
Hehehe, turecka japonia, hahaha...
Nie ma co przezaje2bisty...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak w robocie powiem ze moj z fabrycznym lpg w Japonii składany to kilku skłonnych uwierzyć :-D
-
Czy ktoś był w Aso z problemem "pocenia się" amortyzatorów ? Niedawno stwierdziłem taki stan u siebie (hb) na obydwu tylnych amortyzatorach i już na początku rozmowy telefonicznej z serwisantem z aso, dowiedziałem się że pocenie się amortyzatorów to nie jest usterka. Mam przyjechać, sprawdzą amory na stacji , ale jak to tylko wyciek to nie wymienią :/
-
Zapewne za dużo wymieniali i poszła notka z centrali, że TTTM :D
-
Moje też ciekną. Jak tylko znów usłyszę gadkę dla blondynek jak przy tarczach że to normalne to przestanę być kulturalny. A takie fajne amerykańskie...
-
U mnie stwierdzili że to są ślady smaru który jest pod osłoną, czyli nic niepokojącego oczywiście:smile: W czerwcu mam przegląd na SKP po 2 latach, pojadę parę dni przed zakończeniem gwarancji i każe diagnoście żeby się przyłożył do kontroli;-)
-
Więc te moje amory właśnie się wymieniają. Bez ściemniania że TTTM, do otworzenia zlecenia wystarczy że pokazałem zdjęcie po niecałym tygodniu graty przyjechały no i wymieniają. Zobaczymy jak zmiana w prowadzeniu bo nie było powodu narzekać, oby się coś nie spieprzyło ;-).:roll:
-
Dodam jeszcze że sprawność oscylowała w okolicach 35-45 %. Po wymianie auto jakby trochę twardsze.
Amory założone takie same też FSD made in poland.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Dodam jeszcze że sprawność oscylowała w okolicach 35-45 %. Po wymianie auto jakby trochę twardsze.
marx30 jaki masz przebieg? Ja za miesiąc z początkiem czerwca pojadę na SKP na przegląd to każe je sprawdzić dokładnie, do 20.06.br mam gwarancję. W prowadzeniu też nie zauważyłem problemów póki co.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Jak stare miały taką słabą sprawność, to nowe muszą być odczuwalnie twardsze.