Dodam do tematu, że na chipie przejechane 40tys km (z tego 38tys na gazie). I śmiga dalej.
To jest widok strony w wersji do druku
Dodam do tematu, że na chipie przejechane 40tys km (z tego 38tys na gazie). I śmiga dalej.
Multiara kręciłem z 140 na 176 ,świece klasycznie co 30 tyś ,olej co 12500 zamiast 15000 tyś .Filtr turbo wymieniony przy 45 tys km .Auta nie męczę bez przyczyny ,olej inny niż Selenia ,ale z odp specyfikacją .Auto też ma lpg - dołączyłem do tematu ,bo silniki poniekąd podobne. Olej w skrzyni wymienię przy 100 tyś km choć to nie związane z mocą.
U mnie fabrycznie wyszło 131 teraz jest 151 i 262 nm , liczyłem na więcej,ale wiatraczek mały
Aktualny przebieg 64tys silnik nie rozpadł się, wszystko działa jak należy Vmax na autostradzie 182km spalanie z boxam na dachu 9-11l LPG przy częstym deptaniu więcej. Na zbiorniku mieszczącym 61L LPG robię od 450-630km w zależności od jazdy. Mógłbym mieć większy zasięg ale nie chcę mi się stosować ekodrivingu i demontować belek z boxem dachowym, które jeżdżą u mnie na stałe.
Aktualny przebieg 81tys auto dalej jeździ...
kastomat pamiętasz na jakim biegu była seria hamowana? Znajomy kupi 500L 1.4tjet z 2015r i na biegach 1-4 max doładowanie jest 0,5Bar, natomiast bieg 5-6 doładowanie dochodzi do 0,9Bar. Makarony tak opracowali soft. Dziwne bo w Bravo 2 1.4tjet i Tipo 1.4tjet na każdym biegu doładowanie jest podobne dochodzące do 1Bar w serii.