To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
500X
To tyle zmian zewnętrznych - i dobrze. Fiat zawsze był konserwatywny w tym zakresie.
No nie wiem. Wiadomo jak wyszedł GP po liftingu, czyli EVO. To samo było z PII.
Cytat:
Napisał
500X
za to nowa kierownica jest OK
Jak dla mnie nowa kierownica nie jest ok - brak spłaszczonej dolnej części nie podoba mi się, a przy wsiadaniu/wysiadaniu do/z auta bardzo ta drobnostka pomaga.
-
Cytat:
Napisał
vonski
To Fiat kiedyś walczył o klientów w Polsce? Jakoś mi umknęło chyba
No raczej, przecież u nas cennik 500X był najniższy w EU, co mieli jeszcze zrobić, rozdawać za darmo ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
vonski
To nie jest wymysł Fiata tylko euroosłów, nowej normy Euro oraz nowych procedur homologacji WLTP. Poczytaj sobie jakie kabarety z silnikami mają nawet tacy gracze jak Audi czy BMW. Prawda jest taka, że silniki benzynowe bez filtra cząstek stałych nie są już w stanie spełniać norm.
Tu akurat w ogóle nie o to chodzi, mogli przecież dołożyć filtr do 1,4MA. Tak bardzo po krótce chodzi o wykorzystanie silników z innego kontynentu, oraz wykorzystanie technologii Chryslera. Długo by o tym pisać.
Cytat:
Napisał
vonski
Przecież jest...
W specyfikacji nie znalazłem systemu DNA
Cytat:
Napisał
vonski
Tzn? Bo z czasów jak przymierzałem się do Mazdy (2 razy) to pamiętam, że w cenie był zwykły biały. Równie ohydny.
Ostatnio z bratem kupowaliśmy nową Mazdę 6 i w podstawię był piękny czerwony metalic
Cytat:
Napisał
krowka1978
Jak dla mnie nowa kierownica nie jest ok - brak spłaszczonej dolnej części nie podoba mi się, a przy wsiadaniu/wysiadaniu do/z auta bardzo ta drobnostka pomaga.
To oczywiście kwestia gustu, tak jak pisałem na wstępie to moja ocena. Samo ścięcie u dołu to rzeczywiście wygodna sprawa.
Cytat:
Napisał
krowka1978
No nie wiem. Wiadomo jak wyszedł GP po liftingu, czyli EVO. To samo było z PII.
Nie wypowiem się bo nie znam innych modeli Fiata poza 500X
Cytat:
Napisał
bohomex3
Te piękne lakiery Mazdy są tak nietrwałe, że po pół roku same rysy wszędzie, nie ma się czym Mazda chwalić.
Możesz mieć rację, to się okaże po czasie. Pisząc o kolorze miałem na myśli względy estetyczne.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ostatnio z bratem kupowaliśmy nową Mazdę 6 i w podstawię był piękny czerwony metalic
W Mazdzie 3 i CX-3 za ten piękny czerwony płacisz 2500/3500.
Zresztą w cenniku serii 6 na 2018, w każdej wersji wyposażenia, Soul Red też stoi za 3800. Nie znam żadnej marki, która swój najładniejszy lakier daje w cenie.
-
Może to lokalna promocja, nie wnikałem aż tak bardzo, nie moje auto. W każdym razie od początku było powiedziane że ten kolor jest gratis, dodatkowo były drobne dodatki ekstra. Rabatu kwotowego nie udało się otrzymać.
Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem Mazdy, to grzecznościowo podjadę do dealera i sprawdzę.
-
Cytat:
Napisał
500X
Tu akurat w ogóle nie o to chodzi, mogli przecież dołożyć filtr do 1,4MA.
Ten silnik nie potrzebuje filtra, ma wtrysk pośredni, a więc nie ma problemu z sadzą.
-
1 załącznik(i)
Cennik. Potwierdziło się, że 1.3 150KM benzyna tylko w wersjach Cross z innymi zderzakami.
Załącznik 33478
-
Cytat:
Napisał
mulder
Cennik. Potwierdziło się, że 1.3 150KM benzyna tylko w wersjach Cross z innymi zderzakami.
Załącznik 33478
Pisałem o tym kilka postów wyżej :)
Cross to nie tylko inne zderzaki. Delikatnie większy prześwit, niestety satynowe klamki itd.