To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Box dla 500Lki -
Obecnie posiadany przeze mnie box Norauto Bermude 460. Czekam na dobrą ofertę cenowo/ratalną i zmienię go na białego Thule Motion 800 bo Biały Thule XT XL ma chorą cenę
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...987522a608.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ea0be19f81.jpg
-
3 załącznik(i)
-
fajnie twoja 500l wygląda z tym boksem:smile:
-
-
Przy mojej masie ciała to z tego wieszaczka do zamka to bałbym się korzystać :-D
-
To ucho w drzwiach wytrzymuje nacisk ponad 1Tony , sam wynalazek też jest wytrzymały -140kg, nie wiem ile ważysz ale większość osób może spokojnie na tym stawać.
Wpisz w YouTube
suv door step i zobacz parę testów Cytat:
Napisał
wkk01
Przy mojej masie ciała to z tego wieszaczka do zamka to bałbym się korzystać :-D
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
-
Pytanie czy stopka nie „wgryzie” się w karoserię przy zbyt dużym nacisku. Fajne akcesorium.
-
Testowałem i nic się nie stało, oczywiście przykleiłem pasek ochrony z takiej pianki na krawędź stopki, mam jeszcze bezbarwną folię to w wolnej chwili też nakleję pod wszystkimi uchami od drzwi. Jeśli na tym nie będziesz skakać jak na trampolinie to nie powinno się nic stać. Zobacz filmy w sieci na temat tego akcesorium. Zresztą ja go używam jako oparcie dla stopy bo połową ciężaru ciała stoję na składanym krześle. Mogę szczerze polecić, bo jednak załadunek i wyładunek boxa potrafi dać w kość
-
2 załącznik(i)
Ja miałem taki box. 500 litrów pojemności AC Sports, czy jakoś tak. Szerokość na cały dach.
Załącznik 34441
Wymieniłem na Towboxa na hak. Trochę mniejszy, bo tylko 400 litrów, ale regularne kształty i nie ma problemu z wjeżdżaniem do garaży i parkingów podziemnych. Poza tym silnik dużo lepiej sobie radzi z boxem na haku niż na dachu. :) Załącznik 34442
-
Jak wyglada otwieranie bagaznika? Box trzeba zdejmowac? Tylna os nie jest przeciazona?
-
Nic nie trzeba zdejmować. Box ma mechanizm do odsuwania - odjeżdża do tyłu i lekko się odchyla. Czemu ma być przeciążona? Box waży ok. 30 kg. Nacisk pionowy na hak to 90 kg. Więc nic się nie dzieje złego.
-
-
Wielki pozytyw za fotorelację. Za jakiś czas też będę przymierzać się do boxa, więc ta stopka mi się przyda.
-
Zainteresował mnie ten bagażnik dachowy (Nordrive Helio). Mocowany jest za rant dachu, oryginał FIAT'a na śruby montowane pod dachem. Czy napewno może być stosowany w samochodzie z dachem panoramicznym? Nie ma problemów w trakcie eksploatacji?
-
Jakbyś chciał to będę sprzedawać swoje belki i kupować wingbary Thule. Jak coś to pisz pw
-
Ja kupowałem ostatnio oryginalny bagażnik u pana Wojtka Czaińskiego z JATA Świdnica. Są to stare belki AeroBar Thule (przynajmniej tak wyglądają). Świst przy 130km/h podobny do winbarów, a tańsze są o ok 400zł.
-
Witaj. Widzę że masz auto chyba że szklanym dachem. Jakie masz zamontowane relingi? Szukam do swojej 500L i nie wiem jakie kupić do tego dachu. W serwisie fiata mi powiedzieli że nie montują do szklanego dachu a ja widzę że są nawet oznaczone miejsca na krawędziach. Będę wdzięczna za informację. Pozdrawiam
-
Normalnie się montuje belki we wskazanych punktach montażowych i nie ma z tym żadnego problemu. Belki są na tyle wysoko, że nawet przy szklanym otwieranym dachu nie będą przeszkadzać
-
Może nie stricte w temacie 500L, ale szukam boxa na belki aero 8cm. Dodatkowo belki mam szeroko rozstawuone 97cm, nie da się zmienić, bo łapy trzymające belki są mocowane w punktach montażowych. Czy polecicie jakiś box o dużej pojemności sa jednocześnie do ok. 190cm długości?