I potem sie dziwic ze auta ze stocku są jakoś dziwnie bardziej awaryjne. Nie jest to zarzut do ciebie ale do sprzedawcy/serwisu. Czesto sie zdarzaze czesci sa takie same a mimo to maja inny nr wiec powinni sie troche wysilic.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Przebadałem z ciekawości temat i faktycznie była jakaś zmiana reflektorów bez ledowych dla modeli po 11.07.2017.
Numer nowego reflektora lewego: 52094994 prawego: 52094990
Pytanie po co ta zmiana i czym się różnią?
Co lepsze opisze historie lewego reflektora i prawego bez led:
początek produkcji: lewy: 51984488 prawy: 51984489
od 29.05.2017: lewy: 52082282 prawy: 52082280
natomiast od 11.07.2017: lewy: 52094994 prawy: 52094990
Co tu się zadziało, że po niecałych 2 miesiącach znowu coś zmienili to w ogóle ciekawostka..
Moze fizycznie nic a np. inny dostawca
A czy to ASO nie może zamówić tego kurierem u dostawcy? Przecież, skoro było spotkanie z sarenką, i tak za to płaci ubezpieczalnia.
A jak się nazywa część z numerem jedenastym na obrazku załączonym na pierwszym poście przez "tedybear" nie mogę tego elementu znaleźć na internecie a po przygodzie żony z samochodem pękł?
ANDI2005 to się nazywa belka poprzeczna i ma numer : 52057801
Pewnie żona wjechała na jakiś krawężnik i wycofała po czym ten element pękł :)
Ten element służy to mocowania dolnej osłony zderzaka i osłony silnika.
Niestety też miałem dwa lata temu przygodę, że nie zauważyłem że jest bardzo wysoki krawężnik, wjechałem na niego
, słyszałem jak cały spód o niego szura, dolna osłona zderzaka zahaczyła o ten krawężnik a ja wycofałem autem
i dużo sobie szkód narobiłem wtedy :
Załącznik 36957
Załącznik 36961Załącznik 36962Załącznik 36963Załącznik 36964Załącznik 36965
Załącznik 36966Załącznik 36967Załącznik 36968
Ale z kolegą przy piwku i po uprzednim kupnie w ASO części do naprawy udało się wszystko samemu naprawić :
Załącznik 36960
Załącznik 36969Załącznik 36971Załącznik 36972Załącznik 36973
Załącznik 36958Załącznik 36959Załącznik 36974
Dziękuję bardzo, dokładnie tak było żona wycofywała i mówiła że usłyszała szurnięcie ale nie zatrzymała się niestety sporo szkód , a krawęznik również był spory. Niestety mam problem ze zdjęciem górnej części zderzaka ze ślizgów , ciągnę i czuję że niestety pęknie jak mocniej pociągnę czy masz na to jakiś patent ?
p.s. dziękuję za numer części, a możesz podpowiedzieć skąd masz ten numer części dysponujesz może JackTheNight katalogiem części jakoś mogę sam znaleźć ?
Musisz pchać zderzak w kierunku błotnika i wtedy ciągnąć do siebie, zderzak nie pęknie, tylko zaczepy ślizgów pękną. Trzeba ciągnąć i tak zaczepy ślizgów popękają choćby nie wiem jak się starał aby nie pękły. Dlatego
musisz kupić dwa górne ślizgi i dwa dolne ślizgi bo będą i tak do wymiany. Do tego jeszcze w ASO kup nity które mocują te ślizgi.
Katalog części jest na tej stronie : FIAT KEYePER :: The FIAT Spare Parts Catalog
Witam,
Mam pytanko czy ktoś już wymieniał w Fiat TIPO II sedan 2016 rok całą atrapę grila ? Znalazłem nową cześć bez problemu i już ją sobie zamówiłem. Zaczałem szukać informacji odnośnie wymiany tej części, i jest kilka informacji i zdjęć co trzeba zdjąć aby sie do tego zabrać. Czytałem również ze zabezpieczenia ślizgów potrafią się kruszyć wyłamywać, okej wszystko rozuemiem. W związku z tym mam pytanie czy ktoś miałby namiary na cześci montażowe do tego abym kupił w razie jakby coś sie wyłamało poza ASO.
Zamieszczam zdjęcie moich uszkodzeń grila po spotkaniu z tyłkiem innego auta :)
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę mogącą ułatwić demontaż oraz montaż grila.
Załącznik 39102
Podstawowa zasada to robić to w ciepłym pomieszczeniu gdzie plastiki będą ciepłe a tym samym elastyczne.
witam,jestem tu pierwszy raz mam pytanie co łączy błotnik z zderzakiem u góry przy lampie,muszę wymienić sam grill bo facet cofał i trafił dogadałem się z nim,kupiłem tą kratkę ale nie wiem od czego zacząć może proszę jakieś focie albo opis dokładny żeby uniknąć niespodzianek przy zdjęciu zderzaka może jest na forum jakiś opis ale nie znalazłem proszę o pomoc pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Podepnę się pod temat,
Czy przedni zderzak do fiata tipo jest taki sam dla sedan/kombi/hatchback? Mówimy o modelu z przed 2021r.
ze względu na kształta halogenów obstawiam że sedan i kombi/hatch ma inny. Elementy ich mocowania będą inne
Dostawca twierdzi właśnie że sedan/kombi to to samo ale nie mogę nigdzie znaleść na to odpowiedzi..
A jest mi w stanie ktoś powiedzieć jakie nity trzymają donkaroserii środkowy ślizg zderzaka tylniego ?
Cześć, odświeżę trochę temat. Czy do wymiany dolnego ślizgu zderzaka przy błotniku, trzeba zdejmować cały zderzak? Kiedyś przypadkowo oparłem się lekko o ścianę i chyba pękł mi jeden z zatrzasków, bo po jeździe autostradowej mam jakby lekko wypięty zderzak i lekko odstaje. Jak na niego napieram od przodu, to właśnie jakby wtedy chciał wyskoczyć.