To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
TomaszR
No i lipa. Posmarowałem obie części cienka warstwa kleju. Przyłożyłem, przykleiłem taśmą aby klej złapał i co? Widzę, że pod taśmą listewka się rusza. Kończą mi się pomysły...
Poczekaj kilka minut od posmarowania na podeschniecie kleju i wtedy złącz części. Nie podklejaj zadnymi tasiemkami, tylko docisnij mocno ręką/palcami. Po jakims czasie docisnij ponownie. Powinno byc dobrze.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Tak zrobiłem i dodatkowo taśma bezbarwna docisnalem. Ale chyba wiem co robię nie tak. Temp klejenia jest do max 25st ja kleiłem na słońcu, bo garażu nie mam. Temp listewek jest taka ze nie można ich dotknąć.aha i wazne info. klej na gorąco zylozony do tych listewek roztapia się więc nie wrto go używać do rzeczy wystawionych na działanie słońca i mogacych sie nagrzać jak np karoseria auta.
-
To prawda. Dla butaprenu najlepszy jest cień i przewiew. Żadne słońce.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
TomaszR
bo garażu nie mam.
Nie ma w Twojej okolicy parkingu podziemnego przy jakiej dużej galerii ??
-
Niestety obecnie nie mam możliwości klejenia w chłodzie. Może poczekam do wieczora.
-
Miałem ostatnio do czynienia z tą listewką chromowaną i sprawę załatwiłem taśmą dwustronną 6mm idealnie pasującą, czarną, firmy Boll. Świetnie trzyma, ale nie wszystkie taśmy się nadają.