Panowie, jest piękna,słoneczna niedziela, nie ma sensu bić piany o wysprzęglik :) Przy okazji pytanie - jaki jest koszt wymiany sprzęgła w tych naszych Mutlijetach?
To jest widok strony w wersji do druku
Panowie, jest piękna,słoneczna niedziela, nie ma sensu bić piany o wysprzęglik :) Przy okazji pytanie - jaki jest koszt wymiany sprzęgła w tych naszych Mutlijetach?
Komplet sprzęgła z dwumasa - wymiana to koszt ok. 3kzl netto minimum.
Tak minimalnie trzeba liczyc.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
Mnie bardziej interesuje koszt robocizny. Koszt kompletnego sprzęgła z dwumasą i wysprzeglikiem to w Stilo Multijet 120KM 1750-2000 zł.
Z tego, co sie orientowalem, 700-900zl netto minimum. Mowa oczywiscie o warsztatach nieautoryzowanych.
Ceny z poludniowej części Podkarpacia. W innych regionach Polski ceny mogą być inne.
Srogo. Może w Cromie jest nieco więcej roboty... Znajomy robił sprzęgło w zeszłym roku w Stilo 1.9 i za robociznę policzyli mniej niż 400 zł.
W Cromach trzeba zrzucić sanki i później robić geometrię. I to kosztuje następne 500 zł. Razem ok. 900 jak Michał pisał.
Płyn hamulcowy wymieniony, oczywiście "coca cola" w wysprzęgliku również.
Sprzęgło chodzi jak trzeba, czyli na razie obeszło się bez większych wydatków.
Mechanik zrobił co trzeba i oczywiście zrobił sobie rundkę po mieście, więc sprawdził wszystko dokładnie.
W Stilo 1.9 nie ma potrzeby zrzucania sanek. Koszt robocizny 400 zł.
W Cromie trzeba. Jest sporo roboty z tym. Po wszystkim geometrię można sprawdzić, ale z reguły się nic nie przestawia.
No cóż, sytuacja ze sprzęgłem wróciła......
Konsultowałem się już z mechanikiem i wstępna wycena sprzęgło+dwumas+robocizna = ok.2800zł
No ale trzeba i koniec.
Dobra cena te 2.800 zl.
Też mi pasuje więc w przyszłym tygodniu na warsztat i wymiana.
Witam.
Podepnę się pod wątek ,mam u siebie objawy podobne jak w pierwszym poście tj. sprzęgło przy ruszaniu muszę popuścić prawie do końca i dodać więcej gazu,stukania z dwumasu nie słychać.
Lekkie drgania lewarka biegów na 3 i 4 biegu, a także kiedy delikatnie wciskam pedał sprzęgła czuć wyraźne "bicie" na pedale.
W czasie jazdy podczas zmiany biegów na pedale czuć jeszcze coś jakby zgrzyt (a'la jakaś harmonijka gumowa?) ale bez wyraźnego dźwięku.
Myślę że całość do roboty ale wolę się poradzić.
Autko ma 230tyś km ,ale nie wiem czy ze sprzęgłem coś było kiedyś robione.
Też mam taki dziwny efekt przy zmianie biegów coś jak chłechłe.... ale nie wiem co to takiego.
Też mam zgrzyt na pedale sprzęgła podczas zmiany biegów. Motyw pojawił się po wymianie sprzęgła (bez dwumasy, bez wysprzęglika). Niektórzy twierdzą że to pompka sprzęgła przy pedale. Dziwne, bo na zgaszonym silniku dźwięk, a właściwie uczucie zgrzytu współpracujących mechanizmów nie występuje. Coś nie tak podczas wymiany sprzęgła?
No to pewnie że 400 trzeba będzie doliczyć.
Witam mam problem sprzęgło mi wpadło i jest miękkie przyczyny,? Dodam że sprzęgło nie szarpie drążek nie drga jest tylko stukot przy puszczaniu sprzęgła
pewnie wysprzęglik albo przewód elastyczny laczacy pompe z wysprzeglikiem. Plynu hamulcowego nie ubyło??
Właśnie nie przy wciśnięciu sprzęgła zenzi cos
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Teraz zaczęło zenzic
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Teraz zaczęło zenzic