Mam 7â bez nav ale z UC live, ta aktualizacje to tez dla mnie? Duża jest i szkoda czasu na darmo pobierać :-)
To jest widok strony w wersji do druku
Mam 7â bez nav ale z UC live, ta aktualizacje to tez dla mnie? Duża jest i szkoda czasu na darmo pobierać :-)
Też jest dla ciebie. Trzy tematy niżej jest temat o aktualizacji dla 7", ale jest to dokładnie ten sam plik co dla 5".
Plik aktualizacyjny to taki kombajn dla wszystkich nawigacji VP2 i VP2-NAV.
Zaktualizowane, trwało jakieś 50".
Mam radio 7" z nawigacją, android auto i DAB
Załącznik 32648Załącznik 32649Załącznik 32650
Załącznik 32651Załącznik 32652Załącznik 32653
Załącznik 32654Załącznik 32655
Po podłączeniu telefonu przez USB łączy się automatycznie, i wyświetla android auto na ekranie radia.
Inaczej ikony nie widać.
I ja właśnie skończyłem aktualizacje, zaraz potem jeszcze UC się zaktualizował...
Warto instalować aktualizację ? Mam 7" z DAB bez Navi
Nie miałeś problemu z Android Auto po aktualizacji? uruchamiałeś odzyskiwanie aplikacji po aktualizacji?
mi nie działa AA po tej aktualizacji. Co dziwne CarPlay na Iphone działa jak działał.
AA działa normalnie, może odinstaluj aplikacje w telefonie, i zainstaluj nową wersje.
Nie wiem jak zaktualizować soft radia. Pobrałęm instrukcje ale linki nie działają.
Czy to jest wersja dla tych co maja kamere cofania?
Po drugie czy ktoś wie jak przywrocic zeby pojawiał się internet w radiu? po aktualizacji androida (chyba) nie udsotepnia. wczesniej to działało
link już działa - poprawiłem
Czy można instalować aktualizacje w trakcie jazdy?mialem instalacje z niepowodzeniem. I nie chce mi sie czeka znowu 40 minut
Można, ale jak z niepowodzeniem to użyłbym innego pendrive o pojemności 8 GB.
Nie praktykowałbym aktualizacji Uconnect w czasie jazdy. U mnie w przypadku Uconnect 6,5" podczas aktualizacji firmware'u zgłaszał błędy kilku modułów, które jak się okazuje są zależne od obecności elektronicznej Uconnect'a (w moim przypadku zgłosił elektryczny ręczny i czujniki cofania). Oczywiście w logach pozostały błędy łączności CAN, a sam Uconnect zapamiętał błąd niezgodności VIN ;-) Błędy były również oczywiście w Body, które to nie mogło dopchać się do wymienionych, bo "pośrednika" mu zabrakło, który trzyma ustawienia - dlatego błędy. Podejrzewam, że na tyle krótko to trwało, że więcej modułów nie złapało błędów.
W Tipo żadnych błędów nie zgłasza przy aktualizacji oprogramowania radia. Wiadomo że lepiej na postoju to zrobić, tak też instrukcja zaleca, ale podczas jazdy też jest to możliwe - co prawda nie zalecane :)
Ja wykonywałem na postoju, żadnych błędów can nie zgłaszał.
przetestowałem i aktualizacja podczas jazdy działa:) uruchomiłem na tym samym pendrive - ponownie sformatowałem go ponownie i nagrałem dane (exfat, formatowanie "nie szybkie")
W drodze powrotnej raz przycięła mi się nawigacja i radio zresetowało się. Poza tym widać różnicę - miałem dosyć starą wersję.
Niestety pozostał stary problem - nie mam internetu w radiu :( pomimo uruchomionej apki uconnect na telefonie - to chyba wina androida.
Po drugie pojawił mi się problem z łącznością Bluetooth - po restarcie radia musiałem znowu parować telefon
po aktualizacji zalecane jest ustawienie do ustawień fabrycznych,