To jest widok strony w wersji do druku
-
Zakup kabla to jest ułamek % kwoty, którą wydałeś na naprawę auta. Kup, przyda się teraz i przyda się na przyszłość. A co do wkładu DPF, to nie słyszałem żeby BOSCH produkował filtry DPF. Bosch zajmuje się bardziej układami wtryskowymi niż wydechowymi. No ale może się mylę.
-
Kupić kupię ale najwcześniej w poniedziałek a tak bym spożytkował weekend. Co do filtra zaraz zajrzę w papiery
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
-
Ale piszesz, że zawieziesz auto do ASO, a później że nie stać Cię na zabawy ASO z Twoim autem ;) ASO tanie nie jest. Jeśli już to zacznij u nich wizytę od diagnostyki komputerowej. Może odczytają jakieś błędy ze sterownika i to będzie trop od czego zacząć. Zażądaj wydruku kodów błędów z opisem z programu. Niech przy okazji wrzucą na wydruk:
- wszystkie parametry filtra DPF na pracującym silniku
- korekty wtryskiwaczy na pracującym silniku (na wolnych obrotach bez obciążenia oraz pod obciążeniem - włączona klimatyzacja + światła)
- odczyty z przepływomierza (oczekiwane oraz zmierzone)
- ciśnienie w dolocie (oczekiwane oraz zmierzone)
Często ludzie jadą na diagnostykę, serwisant wykasuje błąd, a klient później nie wie co było przyczyną błędu..
-
Pojadę, jak nie uda się zdiagnozować inaczej. A ASO też raczej tylko diagnoza. Bo z moich doświadczeń, to jakość napraw wcale nie jest lepsza a przynajmniej może uda im się coś ustalić
P.S.
Wkład jest JMJ
-
Co do opinii nt ASO się zgadzam. Co do zamienników JMJ... To są zamienniki z Polski. Na ich stronie nie znajdziesz żadnych informacji nt budowy wkładu filtra. Nie wiadomo czy to ceramika, czy metal. Oryginał zawiera metale szlachetne jak chociażby platyna dlatego jego cena jest tak wysoka.
-
Rozumiem, że lubimy Cromy, ale 20% wartości samochodu wywalić w DPF? Może przyszła pora na zmianę? Oczywiście samochodu a nie kolejnych elementów.
-
Nie wiem ile wart jest Twój, ale w moim to ok 10% za DPF, intercooler i robociznę
-
Jak sprzedasz ją za 18,5 kzł to ja dorzucę 500 zł. Tak od siebie.
-
"DPF, intercooler i robociznę"
-
Czy ktoś z was używa płukanek do silnika? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie i czy coś to daje?
-
Ja używam z powodzeniem w kilku autach. Co każda lub co druga wymianę. Nowy olej dłużej pozostaje "czysty", więc plukanki działają 😁
-
1 załącznik(i)
Odgrzeje trochę temat. Pacjent Croma z nalotem 274 200 km. Zdrowa, dziarska i odpukać wszystko OK. Ale do rzeczy. Po powrocie z wakacji (3tys km z kawałkiem) zauważyłem na bagażniku rowerowym (na hak) lekkie okopcenie po stronie wydechu. Nie było tego jak dojechałem w tamtą stronę albo jeśli było to niezauważalne. I tu pytanie - czy przy sprawnym DPFie jest możliwe takie okopcenie? Po podłączeniu MESa otrzymałem takie dane
Załącznik 40871
-
Sprawdź jak wyglądają parametry przepływki - oczekiwane do odczytanych