To jest widok strony w wersji do druku
-
U mnie nie piszczą hamulce.
Natomiast za pisk nie odpowiada tarcie klocka, tylko pisk jest wynikiem wpadania klocka w wibracje, klocek wpada w rezonans i dlatego
słychać pisk.
Według twojego filmiku to moim zdaniem to piszczą hamulce.
Kup sobie takie coś : https://allegro.pl/oferta/podkladki-...we-11119197392
I przyklej to na klocki, oczywiście nie od strony tarczy tylko z drugiej strony :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
U mnie nie piszczą hamulce.
Natomiast za pisk nie odpowiada tarcie klocka, tylko pisk jest wynikiem wpadania klocka w wibracje, klocek wpada w rezonans i dlatego
słychać pisk.
Według twojego filmiku to moim zdaniem to piszczą hamulce.
Kup sobie takie coś :
https://allegro.pl/oferta/podkladki-...we-11119197392
I przyklej to na klocki, oczywiście nie od strony tarczy tylko z drugiej strony :)
Mam tę podkładki, wiele nie pomogły. Chyba że to piszczą klocki z tyłu bo tam tego nie stosowałem jeszcze.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
U mnie piszczą tak hamulce z tylu, czasami piszczą czasami nie. Jak czasami mocno piszczy z prawej o jest nawet po 50km takiej jazdy z piszczeniem gorące koło. Niestety pomaga na to zdjęcie klocków i wyczyszczenie wszystkiego co związane z hamulcami.
Teraz właśnie przed zima wypadałoby abym przynajmniej tył poczyscilâŚ
-
To też się muszę przyjrzeć, tyłu nie sprawdzałem od nowości. Kilka razy sprawdzałem temp kół po jeździe i nie zauważyłem jakiś różnic znacznych.
-
Dzięki za odpowiedzi. U mnie z kolei nic się nie nagrzewa, a jak jest wilgotne powietrze to nie zauważyłem żeby coś popiskiwało. Ech.... Tipo trzeba jednak chyba pokochać takim jakim jest...
-
U mnie piszczy podobnie, ale po przejechaniu kilkunastu i więcej km. Na początku jazdy nie piszczy. Pisk nie jest ciągły ale ma związek prędkością obrotową koła i najczęściej przy lekkim skręcie w prawo. U mnie tarcze już są na wykończeniu, więc jest rant. Robiłem fazki na klockach w lewym kole, ale nic to nie dało. Piszczeć podobno mogą blaszki w których są klocki, ale tego jakoś nie sprawdzałem.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
U mnie piszczy podobnie, ale po przejechaniu kilkunastu i więcej km. Na początku jazdy nie piszczy. Pisk nie jest ciągły ale ma związek prędkością obrotową koła i najczęściej przy lekkim skręcie w prawo. U mnie tarcze już są na wykończeniu, więc jest rant. Robiłem fazki na klockach w lewym kole, ale nic to nie dało. Piszczeć podobno mogą blaszki w których są klocki, ale tego jakoś nie sprawdzałem.
No ok, piszczy u Was również czyli pewnie TTTM. Pytanie: czy usilnie z tym walczyć, czy sobie odpuścić i pisk mieć w poważaniu. Skoro piszczy to coś o coś musi obcierać - czy w rozciągłości czasu nie uszkodzi to np tarczy/klocka ew. czegoś innego?
-
Nie wiem czy tttm bo przez kilka lat i 90k km nic nie piszczalo.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Nie wiem czy tttm bo przez kilka lat i 90k km nic nie piszczalo.
No tak, mój ma 30k km i piszczy..
Może jednak podjadę do jakiegoś majstra..
-
Ja mam 100kkm, popiskuje raz na jakiś czas. Dlatego to olewam póki co, a dwa wiecznie brak czasu. A codziennie jeżdżę min 50km.
-
-
Bo masz bębny, a piszczą tylko zajebiste tarcze z tyluâŚ
Mi się zaczęło po tej zimie jak delikatnie jeździłem i ledwo hamowałemâŚ
-
Być może. A to czasem nie piszczy nalot rdzy na tarczach?
Jak dobrze mieć bębny :)
-
Wiem, ze jak się rozbierze, wyczyści i złoży to nie piszczy aż się znowu zasyfiâŚ
Z drugiej strony nie chce mi się tego gmerać bo to jeszcze oryginalne tarcze i klocki, wprawdzie wymieniane na gwarancji, ale syfiaste i niebawem się skończą. Jak wytrzymam z tym popiskiwaniem to dopiero jak się skończą wymienię na porządne jakieś ate brembo lub mikodeâŚ
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Wiem, ze jak się rozbierze, wyczyści i złoży to nie piszczy aż się znowu zasyfiâŚ
Z drugiej strony nie chce mi się tego gmerać bo to jeszcze oryginalne tarcze i klocki, wprawdzie wymieniane na gwarancji, ale syfiaste i niebawem się skończą. Jak wytrzymam z tym popiskiwaniem to dopiero jak się skończą wymienię na porządne jakieś ate brembo lub mikodeâŚ
Org syfiaste? Mam na przodzie komplet z Textar-a tj.tarcze i klocki i to jest dopiero beło. Zmieniane przy 55kkm, obecnie 100kkm. Po 8kkm zaczęły piszczeć, i tak już piszczą a jak złapią trochę temperatury to dramat. Jedyny plus to taki że chyba się trochę mniej zużywają niż org. Org hamulce z przodu też mi popiskiwały ale nie tak jak te Textary.
-
Ja mam z przodu komplet Zimmermana, nie dość ze popiskując to jeszcze po 100m za myjnia po umyciu znowu czarne Fele.
Oryginalne to kibel, pokrzywily mi się z przodu, z tylu zardzewiały i coś tak jeszcze wadliwego było, wymienili gwarancyjnie bez zająknięcia. Teraz tylko w hamulcach tercze będą ate, brembo lub mikoda a klocki ate lub brembo. Ale póki co dojeżdżam te kible co mam założoneâŚ