Tak to te klapki mocowane na wkręty. Ja próbowałem i ciężko było mi przez ten otwór dłoń przełożyć.
To jest widok strony w wersji do druku
Dziś w moich lampach z led/soczewki podmieniłem fabryczne h7 mijania philipsa na zakupione kiedyś philips white vision 3700k up to 60%. Za pierwszym razem trochę się namęczyłem ale już wiem o co biega. W soczewkach żarówki są osadzone pod innym kątem. Lewa różni się od prawej. Trochę tam ciasno ale da się zrobić. Po założeniu zanim wepniecie kostkę to zróbcie kolejne zdjecie czy żarówka dobrze osiadła.Używa ktoś tych whiteVisions 3700k?
Tu fota jak siedziała fabryczna
Załącznik 40444
Należy zwrócić uwagę aby ten element znalazł się między tymi 2 blaszkami
Załącznik 40445
@Bonkers - dzięki za podpowiedź. Teraz wymiana żarówki H7 to chwila roboty :)
Żarówki H7 osram night breaker +130%, wytrzymały prawie 2 lata i 40k km przebiegu. Lewa dziś się spaliła.
Światła mijania używane rano na dojeździe do pracy w okresie jesienno zimowym.
Podepnę się pod temat jeśli można :-)
A mianowicie czy ktoś jest mi w stanie wyjaśnić jak wymienić żarówki świateł drogowych H7? Są tam jakieś "ślimaki" z blaszek, nie zwykłe druciki jak w światłach mijania...
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Ciągniesz żarówkę jedna strona, potem wkładasz tak samo
Mam problem z wymianą żarówki Fiat Tipo sedan z ledami (lewa strona). Mamy tam takie zaczepy z drutu co zaczepjają się o blaszki. Kostki nie mogę wyciągnąć , haczy o ten drut.
Mam nacisnąć z tymi kostkami , pomóżcie coś w temacie .....
Hej,
Za niedługo będę wyjeżdżał na urlop, niestety słysząc różne informacje odnośnie wyposażenia obowiązkowego w różnych krajach UE chciałbym się wyposażyć w żarówki i tu pojawia się pytanie jakie polecacie, jakie kupujecie?
W GP najdroższą żarówką była H4 która kosztowała na stacji coś ok 10-15zł, w TIPO aż mnie zamurowało że żarówka H15 potrafi kosztować 70zł/szt i więcej, dodatkowo czytając oceny żarówek na allegro nie zawsze żarówka H15 pasuje do fiat tipo sedan bo i takie komentarze były, czy te żarówki H15 mają jakieś różne mocowania, średnice, długości aby miały nie pasować?? czy to po prostu wynika z nie umięjętności ich zamontowania??
A zatem jakie polecacie żarówki h7/h15 do fiat tipo sedan z 2017r światła normalne (bez LED-ów)?
Zależy mi na trwałości zastosowanego rozwiązania, bo rozumiem, że te wszystkie żarówki super night vison +300% to i może świecą mocniej ale za to krótko.
Szukaj żarówek o przedłużonej żywotności któregoś ze znanych producentów.
Jest różnica - sprawdzone empirycznie na żarówkach Bosha w Stilo.
Hej,
Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co w tym chodzi?
Wziąłem pod uwagę PHILIPS LONGLIFE ECOVISION oraz PHILIPS VISIONPLUS +60% cena żarówek mniej więcej podobna, ale co mnie zastanowiło:
Załącznik 42848
Skoro strumień światła w obu przypadkach wyrażony w lumenach wynosi 1500lm w ecovision które podobno świecą słabiej jest identyczny jak w visionplus +60% to dlaczego te świecą "mocniej"?? według opisu producenta visionplus świeca dalej o 25m od "zwykłych" zarówek H7??
Jedyną różnicą jest ich trwałość 1500h do 400h.
Bo to nie jest jedyna różnica. Obejrzyj tę specyfikację na stronie Philips UK. Tam podają, że Philips Longlife Ecovision mają strumień świetlny 1350 lm, pozostałe dane się zgadzają. Nigdzie nie jest natomiast napisane, że +60% oznacza strumień świetlny większy o 60% (bo jest większy o 11%). Marketing i wprowadzanie konsumentów w błąd.
PS - ale trwałość żarówek to wyrażamy w godzinach :smile:
Dziękuję, poprawiłem.
Niestety, nie umiem znaleźć na stronie UK tej informacji o której piszesz:
Załącznik 42851
Tutaj tak samo pisze, że żarówka philips long life i visionplus strumień światła ma również 1500lm +-10%.
Ale odnośnie tych +60% jest już odnośnik, że dotyczy to minimalnej wartości normy.