No właśnie o tym wyżej pisałem. U Ciebie pokazuje biegi i na luzie odpalasz bez sprzęgła. U innego nie ma informacji o biegach i samochód na luzie nie odpali bez wciśnięcia sprzęgła.
To jest widok strony w wersji do druku
No właśnie o tym wyżej pisałem. U Ciebie pokazuje biegi i na luzie odpalasz bez sprzęgła. U innego nie ma informacji o biegach i samochód na luzie nie odpali bez wciśnięcia sprzęgła.
Myślę ,że nie jest tak. To zabezpieczenie przed przypadkowym uruchomieniem samochodu na biegu. Jak jest dobry aku , to zapali i sam pojedzie. W AR 159 mam tak, że odpala tylko po wciśnięciu pedału sprzęgła lub hamulca. Z taką różnicą, że odpalana z guzika. Na wciśniętym sprzęgle wystarczy dotknąć przycisk i rozrusznik będzie kręcił dopóki nie odpali , a na wciśniętym hamulcu , rozrusznik kręci tyle, ile trzymam wciśnięty przycisk.
Może to jest i dobre , ale już awaryjnie na rozruszniku ze skrzyżowania nie zjedziesz.
Ja mam tylko strzałki góra-dół i nie odpalę auta bez wciśniętego sprzęgła, bez względu na to czy jest na luzie czy na biegu. Tzn. na biegu nie sprawdzałem, ale sądzę, że jeśli na luzie nie odpala, to na biegu tym bardziej ;)