Musiałem założyć ten temat, bo tak mnie to wkurza że masakra. Dzisiaj też odłącze akumulator. Jeżeli będzie ok to super, jak nie to ..... ASO. Właśnie wróciłem autem - ugotowany na twardo ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Musiałem założyć ten temat, bo tak mnie to wkurza że masakra. Dzisiaj też odłącze akumulator. Jeżeli będzie ok to super, jak nie to ..... ASO. Właśnie wróciłem autem - ugotowany na twardo ;)
Niestety odłączenie aku podziałało tylko jednorazowo. Znów sie temperatura zawiesiła. Jak narazie działa jedynie ustawienie ogrzewania na maks i znów na dana temp. wtedy działa normalnie.
Wysłane z mojego ZTE BLADE V7 LITE przy użyciu Tapatalka
Czyli może uszkodzony sterownik climatronica , albo serwomechanizm klapy ciepłe/zimne powietrze.
To znów ja. Sprawa wyglada tak że rano po odłączeniu aku, przekręciłem kluczyk poczekałem aż wszystko zgaśnie i odpaliłem. Wszystko działało super. Po pracy wsiadłem odpaliłem pojechałem ale nie czekałem na kontrolki. No i nie działało. Pojechałem do sklepu i zaskoczyłem z tymi kontrolkami i poczekałem znów i działało wszystko super. Moze po prostu to jest wina. Ale to sprawdzone przy 3 odpalaniach. Dalsze testy jutro.
U mnie dziala wszystko dobrze. Na poczatku myslalem ze sie zepsulo ale gdy kabina osiagnela temperature to wszystko gra.
Pelikan czyli to co napisał założyciel postu to normalna sprawa???
czyli jak mamy wyłączony A/C a włączone auto i temp ustawiona na 22 to samochód dmucha ciepłym powietrzem do momentu ustanowienia w kabinie 22stopnie?
Tak powinno to dzialac
no to zalozyciel postu nie zrozumiał działania pokręteł? czyli to co napisał tak ma być?
Panowie to co , nie może wiać powietrze letnie - średnie - bez włączonej klimy ??? I bez włączonego auto?
A tak w ogóle - jak włączam auto i zmieniam temperaturę z 28 na 16, to wieje na maxa i tak gorące powietrze.
Nie to co opisał kolega nie ma nic wspólnego z funkcja Auto. Jeśli jestes na manualu powinna leciec caly czas taka temp jaką nastawisz. Niestety tak jakby położenie "przepustnicy" sie nie zmienia nawet jak ustawisz LO i wieje caly czas ciepłe.
Po wczorajszym odłączeniu akumulatora działa ok, raz tylko w czasie jazdy znowu była zwiecha, po odpaleniu na nowo było znowu ok. Może faktycznie za szybko odpalam auto - nie czekam na zgaszenie wszystkich kontrolek ? Możliwe? To jest chore...
Powiem ci że robiłem wczoraj i dziś testy i czekałem aż wszystko zgaśnie i działało wszystko dobrze. A jak odpalilem po pracy na szybko to nie działało. Wiec moze klapy sie zeruja a jak odpalisz przed kontrolkami to nie ustawia sie do wyjsciowej pozycji.
Jest taka opcja, jutro testy....
A gdzie wam się tak spieszy ze ciężko 5 sekund poczekać? Ja w tym czasie spinam pas...
No ja tez zapinam pasy ale nie trwa to tak dlugo jak kontrolki.
Ale powiedz sam Teddy co napisales jset logiczne? No chyba auto dba o to aby bylo tak jak ustalisz. Ja osobiscie korzystam od wyjazdu z salony z A/C i nie zastanawiam sie o co chodzi ale nie dziwie sie ze jak zmieniam temp na pokretle to nie zawsze grzeje badz mrozi bo to zalezy od tem kabiny i choc nie chce hajcowac a mam na 16 st ustawione to rano samochod probuje mi ustawic tą temperature
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A to jest druga sprawa ze trzeba poczekac az te systemy ktorych Tipo ma sporo sie uruchomi, to auto z tej epoki wiec nie ma siebco dziwic ;)