To jest widok strony w wersji do druku
-
A czy wiecie po co te metalowe koszyczki zasłaniając żarówkę H7? U mnie jakieś pokrzywione, każdy w inną stronę..
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
-
One maja za zadanie rozprowadzac swiatlo równomiernie na odblysnik. Tak mi się wydaje.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
michalpodroznik
Ja nie przejmowalbym sie zbytnio tymi żarówkami. Croma ma to do siebie, ze żarówki mijania przepalaja sie rekordowo szybko, więc bez softstartera nie ma co inwestować w źródła światła dobrej firmy.
Myślę, że stawiasz zbyt radykalną opinię o przepalaniu żarówek, ja owszem zmieniałem ale z powodu wyświecenia po zmianie 4 lata nie dotykam, żarówki Philips +30
-
Cytat:
Napisał
adamo
Myślę, że stawiasz zbyt radykalną opinię o przepalaniu żarówek, ja owszem zmieniałem ale z powodu wyświecenia po zmianie 4 lata nie dotykam, żarówki Philips +30
Myślę , że masz H1 w Cromie FL. Mi się też wydaje że po FL problem jest mniejszy , u mnie też nie jest zle.
-
Wlasnie. Croma lift to H1.
Przedlift to H7.
Nawet w fordzie z tradycyjnymi H4 nie mialem takiego problemu, jak w fiacie z H7.
-
Przez 2,5 roku wymieniłem jedną, góra dwie żarówki... i to w pierwszym półroczu użytkowania auta.
Mam zamontowany soft starter, a żarówki były kupione na stacji, Warta lub podobne, jakieś zwykłe
-
Ja tez czekam na softstartery.
-
-
Zamówiłem softstart i teraz pytanie czy montować lepiej (łatwiej) pod maską czy skrzynka bezpieczników przy kierownicy ?
Do drugiego znalazłem opis a pod maską niestety nie bardzo wiem jak się za to zabrać?
Może ktoś z was pomoże z drobnym opisem ?
-
Ja mam zamontowany pod maska w skrzynce bezpieczników obok aku. Sucho, szczelnie i blisko do instalacji lamp
-
Najlepszy stosunek jakość-cena :
OSRAM NIGHTBREAKER UNLIMITED , możecie sami sobie zrobić prosty test instalując aplikacje do pomiaru w telefonie z czujnikiem światła
-
Cytat:
Napisał
Fred.X
Najlepszy stosunek jakość-cena :
OSRAM NIGHTBREAKER UNLIMITED , możecie sami sobie zrobić prosty test instalując aplikacje do pomiaru w telefonie z czujnikiem światła
W mojej ocenie lepsze są Tungsram megalight Ultra +120% i korzystniejsze cenowo i czasowo... Z OSRAM się już wyleczyłem ;-)
-
Ciekawe jak z wydzielaniem ciepła przez te zarowki. Obyscie nie musieli za chwile wymieniac lamp z powodu zmatowienia od środka.
-
Cytat:
Napisał
michalpodroznik
Ciekawe jak z wydzielaniem ciepła przez te zarowki.
Żarówki H7 z homologacją pobierają max 55W czyli każda pomijając sprawność wydziela tyle samo ciepła.
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Z OSRAM się już wyleczyłem
pierwszy wypust Nightbreakerów miał krótką żywotność , następne już są OK
-
A te ktoś już użytkował:
https://nightbreaker.osram.info/pl/
2 szt 80-90zł
Mam zamiar do miciaka mojej żonki włożyć jako mijania.
-
Cytat:
Napisał
Capsel
Mam w Tucsonie , rewelka , mogę zdjęcia zrobić jak chcesz
-
Wyglądają ciekawie 😁
Ponawiam prośbę o drobną instrukcję montażu softstartu pod maską 😁
-
Cytat:
Napisał
michalpodroznik
Ciekawe jak z wydzielaniem ciepła przez te zarowki. Obyscie nie musieli za chwile wymieniac lamp z powodu zmatowienia od środka.
Hmmm w sumie to od ponad 100 tys km mam albo Osram Night Breaker albo Tungsram zawsze +90...100...120 % i nic nie zauważyłem niepokojącego... może za kolejne 100 tyś coś sie stanie... muszę to sprawdzić :lol:
-
Cytat:
Napisał
andy5
Żarówki H7 z homologacją pobierają max 55W czyli każda pomijając sprawność wydziela tyle samo ciepła.
Niby tak, ale nightbreakery mają wyższą temperaturę zarnika :)