To jest widok strony w wersji do druku
-
...tak zdaję sobie sprawę, że do "nie oryginalnego" radia potrzebna ramka (na aliexpress od 24$), sterowanie z kierownicy nie jest priorytetem (do niektórych radyjek są w komplecie "Canbus decoder box" czy jakoś tak to nazywają - pewnie i tak nie zadziała w Cromce); "oryginalne" radio wiadomo jest najlepszym rozwiązaniem, które też oczywiście biorę pod uwagę czekając na opinię kolegi Cinek1 o "All-In-One"
-
5 załącznik(i)
WiEc navi z androidem dotarla. Jakosc wykonania bardzo fajna, mysle ze kolega jutro zacznie montaz, a jak nie jutro to w weekend.
-
Wygląda fajnie :) teraz zostaje zobaczyć jak wygląda w aucie czy nie ma dużych szczelin no i jak współgra z Croma :)
-
1 załącznik(i)
Szpar brak, pasuje idealnie.
-
Tak jakoś pusto, mało guzików :D
-
Bo to dotykowe radyjo na Andrucie.
Cinek napisz jak się sprawuje, czy działa sterowanie z kiery. Czy wgrałeś tam jakąś navi - jak chodzi... Czy będziesz używał jakiejś karty SIM w nim czy po udostępnieniu netu z tel?
Są jakieś opóźnienia przy uruchamianiu?
Jakieś lagi przy obsłudze...?
Dużo pytań, ale sam nad tym modelem myślę....
Dzięki z góry
-
To ja jeszcze dorzucę pytanie, jaką to ma moc na wyjściu i czy ma wyjście na wzmacniacz? Bo właśnie audio sobie rozbudowuję (wygłuszenie 4 drzwi, głośniki i wzmacniacz w bagażniku), a oryginalne Blaupunkta za bogate nie jest i jakością dźwięku nie powala.
Kamerę cofania też montujesz?
-
1. Sterowanie z kierownicy bedzie działało po podpięciu specjalnego adaptera
2. Navi jaka jest wgrana to IGO (albo to albo sygic - instalowane przez myfrienda)- wiecej info po zainstalowaniu anten od wifi i gps
3. Intetnet raczej przez wifi z telefonu - brak slotu na sim (chyba ze usb)
4. Uruchamia sie w miare szybko (tyle ile potrzebuje olej żeby sie rozejść porządnie w silniku)
5. Działa płynnie, nie ma opóźnień (wiecej info po tygodniu)
6. W teorii 4x40w. Realnie raczej tyle ma bo gra fajnie i czysto.
7. Na jednym ze zdjęć jest kostka z wyjściami na złącza typu czincz (wszystkie - przód l+p, tył l+p, sub, kamery i inne tego typu )
8. Tuner rozbudowany (wiecej zdjęć dziś po 22) podłączę suba przez czincze i dam znać jak to gra (sub helix pod siedzeniem pasażera).
9.Kamera cofania będzie, kamera rejestratora w planach
10. Radio łączy sie z autem przez linie can (żadne przeróbki kabli nie wymagane) pokazuje które drzwi otwarte, przełącza na kamere cofania po wbiciu wstecznego (więcej info po odkryciu innych funkcji)
-
jeżeli można to i ja dopiszę się do listy pytań:
- jak sprawuje się ekran/nawigacja w "słońcu"
widzę, że są różne wersje, np. w radyjku z linku poniżej (Android 7.1 Quad core CPU 16GB ROM 2GB RAM) tylny panel jest zupełnie inny (trzeba by przed zakupem zweryfikować ewentualne różnice):
https://pl.aliexpress.com/item/Quad-...ceBeautifyAB=0
-
W słońcu jak to z dotykowymi ekranami które nie są matowe raczej ciężko coś zobaczyć.
https://m.fr.aliexpress.com/item/328...il2msiteDetail
Dokładnie od tego majfrienda kupiłem. Polecam. Kontakt w kilka godzin po napisaniu pytania. Możliwe że ugadam z nim zniżki na następne zamówienia.
-
Cytat:
Napisał
Cinek1
3. Intetnet raczej przez wifi z telefonu - brak slotu na sim (chyba ze usb)
A ta szpara po lewej to nie na kartę SIM? Po prawej masz na kartę SD bodajże...
-
Przybliż sobie zdjęcia które wstawiłem albo wejdź w link który udostępniłem i zrób to samo. Sloty po prawej i lewej są slotami na karty micro sd. Jest możliwość podpięcia adaptera sim na usb. Ale ja uważam że to zbędne
-
No właśnie oglądałem. Już kiedyś miałem do czynienia z urządzeniem, gdzie mimo nadrukowania logo "SD" slot był do czegoś innego. Chińczycy nie kojarzą tego loga i oznaczają prawie każdą dziurę tym logiem. Zobacz oprócz tego loga przy prawym slocie masz napisane drukowanymi literami SD, a po lewej GPS. W aukcji też jest napisane "support 3G Network". Widziałem inne radia na androidzie, które też mają 2 sloty na przednim panelu; jeden na kartę SIM, drugą na SD. Stąd moje wywody.
Mógłbyś sprawdzić? Akurat dla mnie to dość ważny aspekt... Dzięki z góry.
Oczywiście mogę się mylić. Jeżeli tak to wybacz.
-
Obydwa porty to porty na micro sd, sprawdzone info. Jest możliwość podpięcia adaptera sim pod usb.
-
-
Cytat:
Napisał
Cinek1
1. Sterowanie z kierownicy bedzie działało po podpięciu specjalnego adaptera
Adapter jest w zestawie ? testowaliście już ?
Cytat:
Napisał
Cinek1
Obydwa porty to porty na micro sd, sprawdzone info. Jest możliwość podpięcia adaptera sim pod usb.
Jako ,że z przodu nie ma USB to ile usb wychodzi kablami z tyłu 1 czy 2?
-
Adapter do kupienia na np. Allegro - link gdzieś na początku tego tematu
Z tyłu wychodzą dwa kable ze złączami usb
-
Cytat:
Napisał
Cinek1
Adapter do kupienia na np. Allegro - link gdzieś na początku tego tematu
Z tyłu wychodzą dwa kable ze złączami usb
I Jak Kolega ocenia radio z chin po pewnym czasie ?
-
2 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
@r2r
jeżeli można to i ja dopiszę się do listy pytań:
- jak sprawuje się ekran/nawigacja w "słońcu"
widzę, że są różne wersje, np. w radyjku z linku poniżej (Android 7.1 Quad core CPU 16GB ROM 2GB RAM) tylny panel jest zupełnie inny (trzeba by przed zakupem zweryfikować ewentualne różnice):
https://pl.aliexpress.com/item/Quad-...ceBeautifyAB=0
Kolego Pisałem z tym chinskim sprzedawca prosiłem go o foty i małe info :
1,GPS antenna
2,power cable, CANBUS
3,USB adapter
4,camera input and audio input
...etc
No GSM antenna.
Best regards
Załącznik 31587 Załącznik 31588
Wiec radia się różnią . Skoro aktualnie są wyprzedaże na alli postanowiłem zamówić to co zamówił kolega Cinek1.
-
Kolega jest bardzo zadowolony, i powiedział że gdyby miał znowu kupic, to by kupił.