Faktycznie szybko grzeje. Na zimę jak znalazł:)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Faktycznie szybko grzeje. Na zimę jak znalazł:)
Wracając do tematu wspomagania ;) mam wrażenie, że zwykły tryb i city działają odczuwalnie gorzej. Po odebraniu samochodu z salonu kierownica praktycznie sama się kręciła, a teraz jest odczuwalny opór. Ktoś z Was tak miał i czy jechać z tym do aso?
tak, po prostu przyzwyczaiłeś się już do lżejszego kręcenia, mam to samo. Natomiast jak ostatnio wsiadłem do 14 letniego auta, którym wcześniej jeździłem, to myślałem że wspomaganie nie działa, kierownica tak ciężko chodziła. Jak wcześniej nim jeździłem to myślałem że lekko chodzi. Jest to kwestia przyzwyczajenia.
Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja :)
Skoro tak piszecie... W każdym razie jak będę miał okazję, to chętnie porównam z jakimś innym tipo :)
ja zamierzam przetestować CITY jutro
tak, to przyzwyczajenie do dobrego, najprościej wyłącz na miesiąc a potem włącz - zobaczysz różnicę
i drugi kierunek - pojeździj kilkunastoletnim autem ze wspomaganiem i potem włącz city w tipo
Widze ze jestem jednym z nielicznych jak nie jedynym ktoremu city przeszkadza:P tzn spoko ze jest ale nie urzywam bo mam wrazenie jakby kierownica z kolami nie byla polaczona. Mialem city tez w punto i uzylem raz zobaczyc jak to dzialaXD
Ja tego nie zamierzam włączać, i bez tego bardzo lekko mi kiera chodzi, za lekko ale w końcu przywyknę...
Nie jesteś jedyny , dla mnie CITY to też jakaś pomyłka. Zdecydowanie wolę "zwykłe" wspomaganie na pompie hydrauliki o niezbyt dużej mocy , przynajmniej czujesz co dzieje się z kierowanymi kołami. Wg mnie wspomaganie w trybie CITY działa jak kiepskiej jakości kierownica do symulatora , bez aktywnego forcefeedbecka:smile:
LOL, zupełnie jak mój thrustmaster do xklocka :D
Średnio by mi się podobało gdyby kiera w Tipku kopała jak g29 przy graniu w assetto corsa
Skoro układ jest elektryczny i nie daje czucia to po co się z nim siłować. Powinien ciężko pracować tylko przy dużych prędkościach ale z tym w Tipo też nie jest najlepiej.
Jak jakiś czas temu, tuż po przesiadce do Tipo, napisałem, że przy elektrycznym wspomaganiu mam wrażenie jakby to była kierownica podłączona do portu USB, a nie sprzężona mechanicznie z kołami, to niektórzy prawie mnie tu zjedli, bo przecież jest super i fajnie się kręci :mrgreen:
Ja tam sobie chwalę City przy parkowaniu. Gdy przesiadlem się do tipo z cc700 narzekalem, przy normalnej jeździe, na ciężko chodzącą kierownicę tipo. Teraz już przywykłem i gdy wsiadłem kiedyś znów do cc700 to miałem wrażenie że kierownicą żyje swoim życiem ;)
A ja jestem mile zaskoczony. Wydaje mi sie ze na jazdach probnych chodzila inaczej. Balem aie ze bedzie zbyt lekko a jest pomiedzy trybem dynamic i normal w alfie. City jeszcze nie wlaczalem
Z racji, że już trochę jeżdżę w trybie CITY to dzisiaj postanowiłem na chwilę to wyłączyć i sprawdzić różnicę.
Nie sądziłem, że będzie aż taka. Miałem wrażenie, że jeżdżę prawie jak poldkiem - po prostu autem bez wspomagania.
Także szybciutko włączyłem to ponownie :)
Panowie, a macie też takie odczucie, że kierownica samoistnie zbyt leniwie wraca do jazdy na wprost? Ja po przesiadce z BravoII takie coś zaobserwowałem.