W sklepach podają również uniwersalne. Jednak przy 340 część informuje, że wymiar odbiega, a część nie i potem jest problem z czujnikiem deszczu. Do 500X o nominalnym wymiarze jest tylko jeden zestaw piór Boscha, o numerze artykułu, który podałem.
To jest widok strony w wersji do druku
W sklepach podają również uniwersalne. Jednak przy 340 część informuje, że wymiar odbiega, a część nie i potem jest problem z czujnikiem deszczu. Do 500X o nominalnym wymiarze jest tylko jeden zestaw piór Boscha, o numerze artykułu, który podałem.
Koszt jaki ? Ok 120 zł za kpl ?
Będę miał za 80zł.
Dobra cena
Pióra już mam, wymiarowo idealnie.
Załącznik 33772
Załącznik 33773
Załącznik 33774
Załącznik 33775
Załącznik 33776
To te Boshe?
Trochę czasu pojeździłem z nowymi piórami i okazało się, wbrew moim obawom, że nie mają denerwującej wady fabrycznych - prawe pióro nie skrzypi. Jest cicho, super zgarniają wodę :food:
70PLN brutto :P
Więc pierwsze spostrzeżenia dla piór Visee . Chmm - podobne wyszły wady jak w Oximo. Co ciekawe pióra tych firm zastosowane w aucie innej marki (mniejsza szyba) pracują super i bez uwag . Coś jest z konstrukcją piór nie tak ? . Na początku ciche ,ale po tygodniu potrafią zaburczeć na szybie (Oximo to samo) ,jadąc od spodu szyby do boku nie ściera w środkowej części zbyt dokładnie,wracając ściera idealnie (Oximo w tej środkowej części szyby -przed oczami kierowcy nie zbierało zbyt dokładnie ,czy to jadąc do boku,czy to wracając ) . Wynik? Oryginały były ok i...Motgumy ,zwłaszcza,że motgumy sa sporo tańsze ,więc ich skuteczność osądzam względem ceny .
Poproszę o opinię nt Boscha po zimie . To ułatwi ,zawęzi pole manewru co do piór w przystępnej cenie.
Witam,
Podczas użytkowania Bravo (ponad 6 lat) miałem 2 komplety dedykowanych do tego modelu wycieraczek Bosh Aerotwin oraz 2 komplety wycieraczek oryginalnych kupionych w ASO. W kontekście trwałości, czy jakości pracy nie widziałem różnic. Oba warianty lubią sobie czasami "zapiszczeć", "przeskoczyć". Natomiast generalnie w porządku. Niedawno w siostry Fiacie 500 zamontowałem także Aerotwin (drugi raz). Ona jest zadowolona.
Kiedy nadejdzie czas wymiany wycieraczek w moim 500X to pewnie kupię dedykowane wycieraczki Bosh z serii Aerotwin (chociaż chyba teraz zmieniły nazwę).
No i cena lepsza . Na wiosnę trzeba będzie zamienić jeśli będzie potwierdzenie ,że zima Boschom nie straszna.
Śmigają jak ta lala. Żadnych smug, skrzypienia, czy skakania.
Senkju - jak mówią starożytni Czesi
https://www.czesciauto24.pl/bosch/7990814
Promocja BOSCH Aerotwin Pióro wycieraczki 54zł komplet
Zakupiłem Valeo First ,bo Bosche zaczęły hałasować troszkę . Niestety od razu po montażu wyszło ,że nie dolegają do szyby . Tak więc : Oximo -nie wycierały dokładnie przed oczami ,Motgumy fajnie ale szybko hałasowały ,Visee jak Oximo ,Bosche i oryginały ok .
edit 4.2021 od marca Bosche hałasują ,chyba im się wkradła też bylejakość :( . Szukam dalej czegoś co nie będzie hałasować i zostawiać smug po pół roku użytkowania. Można jakoś wyciągnąć gumki i włożyć nowe zamiast kupować całe pióra?