To jest widok strony w wersji do druku
-
No i wyjaśniło się co to za pikanie !
A więc jadąc kolejny raz droga dw901 z Gliwic w kierunku Olesna...tadam znów 3 x pipkanie.
Jest to informowanie o skrzyżowaniu na którym są robione zdjecia za przejazd na czerwonym świetle.
Zawsze pikało właśnie tam w okolicach 200-300m od skrzyżowania. A ja kompletnie zapomniałem że 2 lata temu w 20miejscach Polski zamontowali takie ustrojstwo !
Dziś skojarzyłem wszystkie fakty sprawdzilem wykaz gdzie to montowali i eureka.
Dziękuję wszystkim za zaangażowanie.
Temat do zamkniecia.
-
Wcale nie musisz jechać na nawigacji aby pikało ,jak masz aktywne pikanie ustawione na radary ,kamery na światłach ,przekroczenie prędkości ,to pika co chwilę ,też w pierwszym dniu nie wiedziałem czemu pika ,potem zablokowałem nie potrzebne pikanie
-
W jaki sposób zablokowałeś to pikanie ? Ja nie mogę znaleźć w ustawieniach takich opcji jak kamery na światłach ,przekroczenie prędkości itp. a pikanie ciągle się załącza w czasie jazdy oczywiście z przerwami.
-
Cytat:
Napisał
tiposw120
W jaki sposób zablokowałeś to pikanie ? Ja nie mogę znaleźć w ustawieniach takich opcji jak kamery na światłach ,przekroczenie prędkości itp. a pikanie ciągle się załącza w czasie jazdy oczywiście z przerwami.
W opcjach nawi.
-
Zmieniłem ustawienia w nawi. Zobaczę jutro czy "pikanie" zniknie. Dzięki za podpowiedź.
-
Cytat:
Napisał
tiposw120
Zmieniłem ustawienia w nawi. Zobaczę jutro czy "pikanie" zniknie. Dzięki za podpowiedź.
Wyłączyłem w nawi na samej górze w opcji "wyłącz sygnały dźwiękowe" i nadal sygnał się pojawia. "Tipek" chce mi coś powiedzieć tyko nie wiem co ;-)
-
Jeżeli to chodzi o ostrzeżenie o fotoradarach to w ustawieniach nawi , w ostrzeżeniach gdzieś jest... tam gdzie czarne punkty i przekroczenie predkosci....
-
Wszystko jasne. Nawigacja chociaż nie włączona to jednak monitoruje ustawione sygnały bezpieczeństwa np. przekroczenie prędkości. Wyłączyłem tą opcję i pikanie zniknęło.
Dzięki za pomoc. :-)