Pozwolę sobie zapytać - to w TIPO może być dojazdówka? Z moich informacji wynikało, że to może być albo zestaw naprawczy albo pełnowymiarowe koło.
To jest widok strony w wersji do druku
Byłem, widziałem i jest dojazdówka.
W ofercie masz dojazdówkę, koło lub zestaw naprawczy
Tylko dojazdówka jest za dopłatą lub w negocjacji w gratisie jak uda się wynegocjować
Dopłata za pelne kolo 450 a za dojazdowke 350.
mialem podobny dylemat,jednak Rodzina 2+3. Tipo HB i SW bylo zdecydowanie za male. Wybralismy Doblo i jest git.
Jeździć Doblo? Jak za karę ale czego nie robi się dla rodziny :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam rodzinę 2+2 i też miałem dylemat czy HB będzie OK i...jest OK. Z tyłu dzieciaki mają kupę miejsca w fotelikach, na wakacje raz w roku się jakoś spakujemy, najwyżej kofer na dach...
Ja miałem podobny dylemat HB czy SW dla rodziny 2+2 i wybrałem SW ze względu na fajniej składane tylne siedzenia, płaską podłogę bagażnika no i większy bagażnik. Wiem że pod dach pakuje się dwa razy do roku ale ... różnie bywa. Przejechałem już ponad 4tyś km i parę razy tak na poziomie 75% bagażnik miałem zapchany :)
W środku różnic między HB i SW nie ma tyle samo miejsca. Potwierdzam że dwa foteliki się mieszczą bez problemu. Kończąc uważam że każdy sam musi przeanalizować co mu bardziej odpowiada i jest potrzebne dla jego rodziny. Wrażenia z jazdy jak do tej pory bardzo pozytywne. Wciąż cieszę się zakupem :)
W pierwszej wersji też chciałem zamówić HB .. przestronny w środku i bagażnik wystarczający jak na moje potrzeby ale chciałem wersję z fabrycznym LPG i doczytałem ze bagażnik zmniejsza się z 440l do 360l .... i to mnie bardzo zastanawiało czy ten bagażnik nie będzie za mały ... miałem farta i akurat jak byłem w salonie to stał do wydania HB z fabrycznym gazem ...jak zobaczyłem ten bagażnik :-/ to zamówiłem SW i całe szczęście bo pluł bym sobie w brodę ... ale jeżeli ktoś nie zamierza montować gazu to HB moim zdaniem wystarczy bez problemu.
ja przerobiłem wszystkie typy nadwozia (mondeo kombi - focus hb i teraz tipo sedan) i jestem zaskoczony jak sedan jest pakowny (wchodzi wózek dla dziecka, łóżeczko turystyczne i sporo bagażu - do hb ciężko było to włożyć), nawet rower udało mi się zmieścić (na załączonym obrazku). Wybór ograniczyłbym do kombi (jednak sporo łatwiej się je pakuje ale kosztem ceny zakupu oraz wagi samochodu) i właśnie sedana - lekki, sztywny i niedrogi a mimo to sporo się zmieści.
Załącznik 29339