tak, chodziło o raczej o ciszę/głośność we wnętrzu niż prowadzenie. Chociaż wiadomo, że przy takich prędkościach czuć już podmuchy wiatru mocno
To jest widok strony w wersji do druku
tak, chodziło o raczej o ciszę/głośność we wnętrzu niż prowadzenie. Chociaż wiadomo, że przy takich prędkościach czuć już podmuchy wiatru mocno
Stabilizacja była znośna,ale można się nadziać na..hamowanie . Jestem nieprzyzwyczajony do jazdy autostradami i z takiej prędkości trzeba brać ją pod uwagę przy hamowaniu ,szybko metry uciekają spod kół
Myślę, że jest coś więcej. Przynajmniej FIAT tak robi, że bez informowania w konfiguratorze i specyfikacji dodają inne wyposażenie, Lounge ma np. zupełnie inne profile siedzeń niż Pop i PopStar - czuć to po przesiadce z jednego do drugiego. W Grande Punto mam to samo, Emotion ma inne profile siedzeń niż Dynamic i Active, dodatkowe oświetlenia itp, są inne materiały wykończeniowe, jest cichszy od niższych wersji (swego czasu miałem okazję porównać).
Trzeba pogrzebać w Eperze i sprawdzić różnice w matach wygłuszających w różnych wersjach.
Mój choć ma nadmuchiwaną poduszkę pod krzyż ,ale gdyby tak jeszcze z 1-2 cm można było mocniej ją nadymać :). Teraz skasowałem średnie zużycie,to pokazuje w trybie A średni 6.8 litra co mnie :smile:
Ogólnie zapewne w każdej marce wygląda tak, że wraz z wersją dostaje się coś ekstra, co jest nieosiągalne w niższych wersjach. W końcu musi być w czymś lepiej, niż tylko w nazwie i pakietach wyposażenia, które można dokładać w niższych wersjach.
Witam . U mnie też jest szyba ze znaczkiem ucha i muszę powiedzieć że auto jest niesamowicie ciche a miałem już w życiu kilkadziesiąt innych . Spalanie nadal około 10L a jazda spokojna ...
sprawdziłem teraz u siebie, w PopStar również przednia szyba ma symbol ucha i jest wyciszona :) Ogólnie to autko jest bardzo fajnie wyciszone, do prędkości autostradowych jest bardzo przyjemnie. Ostatnio przez tydzień jeździłem Toyotą Corollą 2017r. i tam wyciszenie bylo na dużo gorszym poziomie. Gdy wróciłem z powrotem do fiaciora to poczułem się jak w aucie o klasę wyżej :)
Niecałe 30tys km i średnia 7,0 w trasie około 6, autostrada około 8,max prędkość 200 na prostej ,demonem prędkości nie jest do bravo sport 2.0 nie ma co porównywać ,fakt ze ciszej i wygodniej ,ogólnie autko udane.
Czy macie porównanie rzeczywistego spalania do spalania wedle komputera? Może któryś z kolegów /koleżanek policzył spalanie ręcznie i porównał ?
Mam porównanie średniego, wyniki dużo nie odbiegają. Jazda mieszana, pod nogą sobie nie żałuję ;-)
Fuelio: 8,877
Komp: 8,5